CHEC CU DOVLECEI

eto-e-zucchine-040

60 min

simplu

12 portii

Reteta asta trebuie s-o incercati macar o data,bineinteles daca iubiti dovleceii .Acest chec cu dovlecei are o consistenta cremoasa de la crema de branza din compozitie si un gust accentuat de parmezan.Eu il ador si il fac de multe ori vara cand am dovlecei din belsug.

 

Ingrediente

  • 350 g dovlecei (2 bucati)
  • 1 salota (sau o ceapa mica )
  • 50 ml ulei
  • 3 oua
  • 200 g cremade branza tip Philadelphia
  • 1 lingurita rasa cu sare
  • piper
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura de pesmet
  • 200 g faina
  • 100 g dovecel (o bucata mica ) si 20 g parmezan pentru decor

Mod de preparare chec cu dovlecei
Spalam si uscam dovleceii s-i dam pe razatoarea mare.Nu este nevoie sa-i stoarcem de lichidul format,compozitia obtinuta va fi perfecta.
Ii punem intr-un bol si adaugam ceapa tocata fin,ouale,uleiul,crema de branza,sarea,piper dupa gust.Amestecam bine ,apoi incorporam pesmetul si faina cernuta inpreuna cu praful de copt.
Omogenizam bine si turnam compozitia intr-o forma de chec mai mare.Deasupra asezam feliute din dovlecelul de decor si presaram parmezanul ras deasupra.
Coacem checul 45 de minute la 180 °C.Este bun si cald dar eu il prefer rece.Pofta buna!
eto-e-zucchine-0431

Comentează folosind contul de Facebook

6 comentarii la “CHEC CU DOVLECEI”

  1. L-am preparat ieri si mi-a placut tare mult ce-a iesit.Consistenta e intr-adevar cremoasa si dupa racire ,iar gustul accentuat de parmiggiano e foarte bun.Ce sa mai,faina reteta,multumesc.Adela

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *