CHEESECAKE CU CAPSUNI SI CIOCOLATA

 

Cheesecake cu capsuni si ciocolata,un desert minunat,fara coacere,simplu de facut si absolut delicios.Cheesecake-ul este unul dintre dulciurile noastre preferate,mereu se mananca cu mare pofta pana la ultima feliuta.

Sper sa va placa la fel de mult ca si cheesecake-ul cu fructe de padure si va multumesc tuturor pentru pozele pe care mi le-ati trimis pe pagina de facebook.

 

Ingrediente

  • Baza (24 cm diametru)
  • 300 g biscuiti simpli
  • 50 g cacao
  • 150 g unt
  • 2 linguri de lapte
  • Umplutura
  • 400 g crema de branza (tip Philadelphia)
  • 250 g mascarpone
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 170 g zahar pudra
  • 1 lingurita extract de vanilie (esenta sau zahar vanilat )
  • 8 g gelatina (4 folii )
  • 350 g capsuni
  • Decor
  • 200 g ciocolata de menaj (50% cacao)
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 150-170 g capsuni cu frunzulite
  • 20-30 g ciocolata alba

Mod de preparare cheesecake cu capsuni si ciocolata

Prima data preparam baza.Macinam biscuitii si-i punem intr-un bol alaturi de cacao,untul topit si cele doua linguri de lapte .

*Daca aveti biscuiti de cacao,folositi 350 g.

Amesecam bine,transferam compozitia in forma de 24 cm cu inel detasabil si presam delicat cu un pahar.Nu apasati prea tare deoarece baza va fi tare dupa racire.Puneti la rece.

cheesecake cu capsune si ciocolata.jpg 1

Crema – mousse-ul de branza si mascarpone se prepara foarte usor.

Intai hidratati gelatina in apa rece , scurgeti-o bine si topiti-o la baie de abur sau microunde.Aveti grija sa nu fiarba.

Puneti crema de branza,mascarponele,smantana pentru frisca nebatuta,zaharul pudra si extractul de vanilie intr-un bol.Mixati pana cand crema capata consistenta.Apoi amestecati un pic din aceasta crema cu gelatina topita si racita,dupa care mixati bine totul.

*Este foarte important sa avem toate ingredientele pentru crema la temperatura camerei,astfel incat sa nu se formeze cocoloase cand o vom amesteca cu gelatina.

cheesecake cu capsune si ciocolata.jpg 2

Intre timp topiti ciocolata cu smantana pentru frisca si lasati-o sa se racoreasca.

cheesecake cu capsune si ciocolata.jpg3

Din cele 350 g de capsuni pentru umplutura,alegeti fructe egale,taiati-le pe jumatate si asezatu-le pe peretii fomei.Restul,asezati-le intregi in interiorul formei.

Puneti crema cu grija in forma si nivelati-o bine,apoi turnati si ciocolata topita.

cheesecake cu capsune si ciocolata.jpg4

Glazurati capsunile pentru decor cu ciocolata alba topita si decorati cheesecake-ul.

cheesecake cu capsune si ciocolata.jpg 5

Puneti prajitura la rece peste noapte sau macar 3-4 ore sa o puteti taia frumos.

*Pentru a putea s-o scoateti usor din forma,scufundati-o in apa calda cateva secunde sau incalziti peretii formei co o torta de bucatarie.Feliati cu un cutit cu lama subtire,incalzita in apa calda.

Pofta buna !

DSC_0417

DSC_0427

DSC_0443

 

Print Friendly

4s7xi2u

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *