CIORBA DE CARTOFI CU AFUMATURA

60 min

mediu

6 portii

 

Ciorba de cartofi cu afumatura este una din preferatele mele.Se face rapid , este mai mult decat delicioasa si va invit s-o incercati daca nu ati facut-o deja 🙂 .

 

 

Ingrediente

  • 200-300 g afumatura (sunculita,oase garf afumate,kaiser… )
  • 3 linguri de ulei
  • 1 ceapa medie
  • 1 morcov mare
  • 1 bucata de radacina de telina ( sau o tija )
  • 5-6 cartofi medii
  • 400 g rosii cubulete (din conserva )
  • zeama de lamaie (sau bors de putina )
  • leustean
  • sare
  • cimbru

Mod de preparare ciorba de cartofi cu afumatura

In oala in care vom pregati ciorba punem uleiul si calim sunculita tocata pentru cateva minute pana se topeste grasimea.Adaugam si ceapa,telina tocate,morcovul ras si continuam sa calim pana se inmoaie usor legumele.Acum putem adauga si cartofii taiati cuburi si apa cat sa acopere legumele.Saram dupa gust si lasam sa fiarba pana cand cartofii sunt gatiti.

CIORBA DE CARTOFI

 

Adaugam  rosiile cubulete,zeama de lamaie sau borsul cald ,potrivim de sare si mai fierbem cateva minute.

018

 

Stingem focul ,adaugam cimbrul ,leusteanul proaspat sau congelat si lasam acoperit cateva minute pentru a-si lasa aromele.Mancam ciorba de cartofi cu afumatura calda cu ardei iute si o lingura de smantana acra daca va place.Pofta buna!

062

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *