CIORBA DE FASOLE PASTAI

 

Asteptam cu nerabdare sa apara pe piata fasole pastai .Toata vara le avem in meniu ,fie sub forma de garnitura ,in diverse mancaruri ,salate,supe sau ciorbe.

De data asta am facut ciorba de fasole pastai ,una dintre cele mai bune pentru gusturile mele,usoara ,gustoasa si hranitoare.

 

Ingrediente

  • 500 g fasole pastai late (galbene si verzi )
  • 3-4linguri de ulei de masline (sau de floarea- soarelui )
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 tija de telina apoi (sau o radacina mica )
  • 1 ardei gras
  • 3-4 cartofi
  • 400 g rosii proaspete (sau o conserva de cubulete )
  • 2 linguri bulion
  • bors (sau zeama de lamaie )
  • leustean proaspat
  • un fir de cimbru proaspat

Mod de preparare ciorba de fasole pastai

Intr-ooala punem uleiul si calim la foc domol ceapa,ardeiul ,telina si morcovul tocate marunt pana se inmoaie .Adaugati si o lingurita rasa de sare ,va scoate apa din legume si astfel nu se vor praji excesiv.

ciorba de fasole pastai

Adaugati pastaile curatate si rupte in doua trei bucati si cartofii taiati cubulete .Acoperiti cu apa ,puneti sare dupa gust si fierbeti pana cand se inmoaie.

ciorba de fasole pastai

 

Adaugati rosiile,bulionul si bors sau zeama de lamaie dupa gust,mai dati cateva clocote si ciorba e gata.La final adaugati leusteanul si cimbrul tocate .

*Daca folositi rosii proaspete ,decojiti-le si fierbeti ciorba pana cand rosiile sunt moi.

Noi am mancat ciorba cu paine de secara si ardei iute.Un deliciu,pofta buna !

ciorba de fasole pastai

 

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Comentează folosind contul de Facebook

2 comentarii la “CIORBA DE FASOLE PASTAI”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *