CIORBA DE OASE DE PORC SI LEGUME

70 min

mediu

6-7 portii

Imi plac ciorbele si supele ,le gatesc destul de des iar zilele trecute am refacut o delicioasa ciorba de oase de porc si legume .A mers perfect pe frigul asta ,am mancat-o cu paine de secara  si ardei iute.

Este o ciorba de oase simplu de facut ,cu ingrediente simple si la indemana oricui,asadar n-aveti niciun motiv sa n-o preparati 🙂 .

Ingrediente :

  • 1 kg oase garf
  • 1 ceapa medie
  • 1 morcov
  • o radacina mica de telina  ( sau o tija de apio )
  • 1 ardei gras
  • 2-3 cartofi
  • 1 dovlecel mic
  • 100 g fasole verde
  • 400 g rosii cubulete din conserva
  • zeama de la o lamaie sau 200-300 ml bors de putina
  • 2 oua
  • leustean
  • cimbru
  • sare dupa gust

Mod de preparare ciorba de oase de porc si legume

Spalam bine carnea si o punem la fiert intr-o oala cu o lingurita de sare si apa  cat sa o acopere de doua degete.Lasam la fiert pana ce carnea este aproape gatita,spumand ori de cate ori este nevoie ,astfel incat supa sa ramana limpede.

002

Intre timp spalam,curatam si tocam legumele.Daca aveti ,puteti adauga si radacina de pastarnac sau patrunjel,vor da un gust minunat ciorbei.

006

 

Adaugam legumele si o lingura de sare,mai fierbem inca 15 minute pana sunt moi ,apoi adaugam rosiile si zeama de lamaie sau borsul (incalzit) si continuam fierberea inca 5 minute.

1

La final adaugam ouale batute,amestecand continuu sa se formeze zdrente ,cimbru uscat si leustean.

Serviti ciorba de oase de porc si legume cu ardei iute  si paine proaspata.Delicioasa,pofta buna!

CIORBA DE OASE DE PORC SI LEGUME 006

 

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *