COASTE DE PORC CU OREZ SI CIUPERCI

 

Coaste de porc cu orez si ciuperci,o mancare gustoasa si satioasa,foarte simplu de preparat.Imi place mult alaturi de divese muraturi,dar merge foarte bine si alaturi de o salata mixta.

Daca nu va incanta coastele de porc,le puteti inlocui cu pulpa de porc,carne de pui,curcan sau rata.

 

Ingrediente

  • 600 g coste de porc
  • 2-3 linguri de ulei
  • o ceapa medie
  • un morcov mic
  • un ardei gras micut
  • 300 g ciuperci proaspete
  • 200 g orez
  • 150 ml suc concentrat de rosii
  • sare si piper dupa gust
  • patrunjel proaspat

Mod de preparare coaste de porc cu orez si ciuperci

In primul rand ne vom ocupa de coaste.Spalati-le si degresati-le daca au grsime in exces.Intr-o cratita puneti uleiul si o cescuta de apa,acoperiti cu un capac si lasti-le sa fiarba pana cand scade apa.Rumeniti-le frumos pe ambele parti in grasimea ramasa in vas.

Adaugati morcovul ras,ceapa si ardeiul tocat.Presarati un pic de sare si caliti pana cand legumele incep sa se inmoaie usor,apoi adaugati ciupercile curatate si tocate mai mare.

Dupa ce sau inmuiat si ciupercile,adaugati orezul.

Adaugati circa un litru de apa,sare si piper dupa gust.Acoperiti si fierbeti la foc mic pana cand orezul este aproape gata.Acum puneti  sucul de rosii si mai fierbeti doua trei minute.

Stingeti focul,presarati patrunjelul tocat si mancarea este gata.Pofta buna !

Print Friendly

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *