CORNURI PUFOASE CU UNT

045

120 min

mediu

20 portii

 

 

Cornuri pufoase si gustoase cu unt ,bune pentru pachetel ,gustare sau chiar mic dejun.Daca va tenteaza aluaturile dospite asa,ca pe mine 🙂 ,vi le recomand,sunt grozave.

 

 

 

Ingrediente

Pentru aluat :

  • 550-570 g faina
  • 25 g drojdie
  • 300 ml lapte
  • 50 g ulei de masline (7 linguri )
  • un ou
  • 2 lingurite de zahar
  • 1 lingurita de sare

Pentru uns si decor :

  • 100 g unt
  • un ou
  • sare grunjoasa sau seminte,pentru decor

Intr-un bol punem 550 g faina ,facem o gropita in mijloc si puneti drojdia amestecata cu un pic de lapte cald si lasati deoparte 10 minute.Intre timp,bateti oul cu sarea si zaharul,adaugati laptele cald si uleiul de masline.Turnam aceasta compozitie peste faina si framantam un aluat moale si nelipicios,cam 10 minute.Daca este prea moale mai  adaugati din faina ramasa.

Lasam la crescut in jur de 40 de minute,acoperit ,la loc cald si ferit de curenti de aer.

1

 

 

Impartim apoi aluatul in 5 bile,cam 200 g /una.Din fiecare intindem un cerc de 22-23 cm diametru ,il ungem cu unt topit si-l taiem in 4.In interiorul fiecarei bucati facem 4 taieturi ,exact ca in imaginea de mai jos 🙂 .Rulamde la baza spre varf si punem cornurile formate intr-o tava acoperita cu hartie de copt.

2

 

Mai lasam inca vreo 15 minute sa creasca in tava,le ungem cu ou batut si presaram sare grunjoasa sau diverse seminte.

023

 

Coacem cornurile 25-35 de minute la 180 °C,pana ce se rumenesc usor deasupra.Sunt grozave calde dar si reci raman moi daca le pastrati intr-o punga de plastic.Pofta buna !

042

 

 

048

Comentează folosind contul de Facebook

4 comentarii la “CORNURI PUFOASE CU UNT”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *