GEM DE PRUNE CU SCORTISOARA

 

Imi plac foarte mult gemurile acrisoare, aromate si incerc sa le prepar cu o cantitate mimima de zahar.Pentru ca am gasit prune dulci si foarte coapte,am cumparat imediat cateva kilograme pentru a face acest gem de prune cu scortisoara.Este atat de bun si parfumat,cu un gust minunat dulce-acrisor,incat mi-am prospus sa mai fac o tura cat de curand.

Il folosesc  la diverse prajituri,cornulete sau frursecuri fragede dar imi place si intins pe o felie de paine integrala sau o clatita.

Ingrediente

  • 3 kg de prune foarte coapte (curatate de samburi)
  • 250 g zahar
  • doua bete de scortisoara

 

Mod de preprarare gem de prune cu scortisoara

Spalati,curatati si taiati prunele bucati.Puneti-le intr-o oala adanca impreuna cu zaharul,amestecati bine si adaugati scortisoara.

gem de prune cu scortisoara.jpg1

Puneti vasul pe foc si fierbeti la foc mediu spumand ori de cate ori este nevoie.Continuati fierberea pana cand gemul scade aproape la jumatate.Amestecati destul de des pentru ca se lipeste si aveti grija sa nu va frigeti cu picaturile fierbinti care sar neincetat 🙂 .

gem de prune cu scortisoara.jpg2

 

Intre timp spalati si sterilizati borcanele si capacele.

Un articol complet despre cum se sterilizeaza borcanele pentru conerve puteti citi aici (click).

Dupa vreo doua ore de fiert gemul a capatat consistenta si este gata de pus in borcane.

Scoateti betele de scortisoara , transferati-l cu grija in borcane,infiletati capacele si puneti-le sub o patura groasa pana a doua zi.

GEM DE PRUNE CU SCORTISOARA

Etichetati-le si asezati-le in camara.Spor la treaba si pofta buna!

GEM DE PRUNE CU SCORTISOARA

gem de prune cu scortisoara

 

Print Friendly

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *