MANCARE DE FASOLE PASTAI

30 min

simplu

3 portii

 

Mancare de fasole pastai,o reteta simpla ,de sezon,pe care o fac foarte des pe timp de vara si nu numai.Este delicioasa mancata ca atare sau ca si garnitura,se prepara rapid si este deosebit de gustoasa.

Puteti alege fasole pastai de care va place,important este sa fie proaspata,frageda si crocanta.

 

Ingrediente

  • 550 g fasole pastai (cantarita dupa curatare)
  • 3-4 linguri de ulei
  • 1 ceapa medie
  • 150 ml suc concentrat de rosii(saau 3-4 rosii proaspete)
  • 2 catei de usturoi
  • cimbru proaspat
  • sare si piper
  • marar

Mod de preparare mancare de fasole pastai

Intai spalam,curatam si rupem fasolea in bucati.

Intr-un vas incalzim uleiul si calim ceapa cu un praf de sare pana cand se inmoaie si devine sticloasa.Adaugam pastaile si o cana de apa (cam 250 de ml) ,cateva fire de cimbru,sare si piper dupa gust.Acoperim cu un capac si fierbem pana cand pastaile incep sa se inmoaie,in jur de 15 minute.

Apoi adaugam pasta de rosii,usturoiul zdrobit si fierbem inca 10 minute.

*Daca folositi rosii proaspete,decojiti-le,tocati-le marunt si adaugati-le in mancare.

Cand e gata,stingem focul si adaugam mararul tocat.

mancare de fasole pastai

Asta-i tot!Simplu,rapid si gustos,pofta buna !

mancare de fasole pastai

 

mancare de fasole pastai

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *