OUA UMPLUTE CU PATE DE FICAT

30 min

simplu

4 portii

Acum cateva zile mi-am facut o pofta mai veche si anume ,oua umplute .Nu imi mai aduc aminte bine cand le-am mancat ultima data ,cert e ca au fost asa de bune incat mi-a parut rau ca n-am facut mai multe 🙂 .

Pentru ca tot vine Pastele si poate va raman oua ,m-am gandit sa va scriu reteta de oua umplute cu pate de ficat pe care o prefer  eu,o varianta extrem de simpla si buna.Pateul folosit a fost preparat de mine,voi reveni curand si cu reteta pentru ca e mult mai indicat sa-l preparam acasa .

Ingrediente

  • 4 oua
  • 70 g pate de ficat
  • 1 lingura maioneza rapida
  • 1 lingura smantana acra
  • sare si piper proaspat macinate
  • seminte negre de susan si boia de ardei dulce pentru decor

Mod de preparare oua umplute cu pate de ficat

Fierbeti ouale tari.Puneti-le intr-un vas cu apa si apoi pe foc mediu si ,din momentul in care a dat in clocot ,fierbeti timp de 7-8 minute,depinde de marimea oului.E important de asemeni sa fie la temperatura camerei ca sa nu crape si sa nu depasiti cu mult timpul de fierbere pentru ca ,galbenusul va avea acea culoare verzulie la suprafata.

Dupa ce ati stins focul ,transferati-le intr-un vas cu apa rece si lasati-le cateva minute sa ajunga la temperatura buna sa le puteti curata fara sa va frigeti 🙂 .Acest lucru ajuta si sa curatam ouale mai usor.

Taiati-le pe jumatate si asezati-le pe un platou.

Galbenusurile puneti-le intr-un  bol si maruntiti-le bine cu o furculita.Adaugati pateul de ficat,maioneza,smantana ,sare si piper supa gust.

003

Amestecati foarte bine compozitia ,puneti-o intr-un sac a poche si umpleti ouale.Decorati la alegere cu seminte,verdeturi,boia de ardei dulce.

Pastrati ouale la frigider pana in momentul servirii.Pofta buna!

020

Comentează folosind contul de Facebook

2 comentarii la “OUA UMPLUTE CU PATE DE FICAT”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *