PAINE CU LAPTE

15 + 100 min

mediu

2 portii

 

 

Cand am nevoie de paine pentru sandwich-uri , fac paine cu lapte . Este pufoasa , ramane moale cateva zile ,are o coaja rumena si subtire , este absolut grozava si v-o recomand cu mare drag.

 

 

Ingrediente

  • 1,2 kg faina alba de grau tip 00
  • 700 ml lapte
  • 50 g drojdie proaspata ( sau 14 g uscata )
  • 50 ml ulei de masline
  • 1 lingura de sare
  • 1 lingurita de zahar

Mod de preparare paine cu lapte

Cernem faina intr-un bol ,facem o gropita in mijlocul ei punem drojdia frecata cu zaharul si un pic de lapte cald.Acoperim cu un strat fin de faina si lasam sa se activeze drojdia cam 10 minute,pana vor aparea bule la suprafata.

Adaugam putin cate putin lapte cald si incepem sa framantam pana incorporam lichidul,alternand cu sarea si uleiul de masline.

Aluatul obtinut trebuie sa fie moale si nelipicios .Acoperim bolul cu un prosop sau folie alimentara si lasam aluatul la crescut cam o ora .

paine cu lapte

Dupa aceea,impartim aluatul in jumatate si ,fiecare bucata o intindem cu mana pana formam un dreptunghi.Le rulam si le punem in tavi de chec sau cozonac .Le acoperim cu folie alimentara sau un prosop de bucatarie si le lasam pana isi dubleaza volumul.

paine cu lapte.jpg 1

 

Intre timp incingem cuptorul la 200-220  °C si coacem painile 20 de minute la aceasta temperatura,apoi micsoram la 180 si continuam coacerea pana cand sunt coapte si rumene deasupra .

Imediat dupa ce ati scos painea din cuptor ,ungeti-o cu apa,astfel coaja va avea un luciu frumos si va fi moale .

Taiati painea numai dupa ce s-a racit complet .Pofta buna !

paine cu lapte

 

paine cu lapte

Print Friendly

Comentează folosind contul de Facebook

Un comentariu la “PAINE CU LAPTE”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *