PAINE MARGARETA

8

  Sunt foarte fericita ca initiativa mea – RETETE FEL DE FEL de la prieteni da roade si astazi mai adaugam inca o reteta frumoasa si gustoasa, paine margareta.
Am primit-o de la Elena Bite ,o prietena a blogului ,care gateste minunat si careia ii multumesc pentru disponibilitatea de a ne impartasi  din bunatatile pregatite de ea.

Ingrediente :

  • 450 g faina de 650
  • 50 ml lapte
  • 150 ml apa calduta
  • 3 linguri de ulei
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • 30 g drojdie proaspata
  • aprox.1 lingurita de mac
  • un galbenus amestecat cu 3 linguri de lapte pentru uns

Pentru aluat am folosit serviciile masinii de paine.

Daca framantati manual,incalziti un pic laptele,amestecati-l cu zaharul si drojdia.Faceti o gropita in mijlocul fainii cernute si turmati acolo maiaua preparata si lasati-o 10 minute pana incepe sa creasca.
Adaugati sarea si incepeti sa framantati incorporand putin cate putin din apa calda amestecata cu uleiul.Aluatul trebuie sa fie elastic si omogen.

Dupa ce a crescut putin,l-amscos si l-am pus direct pe o hartie de copt masurata in prealabil pentru tava de pizza.Am intins aluatul cat am putut de rotund si am pus in mijloco forma rotunda de decupat (se poate pune si un pahar ) ca sa ma pot orienta mai bine cand tai „petalele „.
Am inceput sa rasucesc „petalele”,toate in acelasi sens.
Am transferat margareta in tava de pizza.Am lasat-o sa se odihneasca aproximativ 25 de minute si apoi am uns-o cu galbenusul amestecat cu lapte.
Am presarat mac in mijloc si i-am dat drumul la cuptor pentru 25-30 de minute (10 minute la 220 °C si 20 de minute la 200 °C ).Pofta buna!

Comentează folosind contul de Facebook

2 comentarii la “PAINE MARGARETA”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

X

Rețete asemănătoare