PASTE RAPIDE -ONE POT PASTA

20 min

simplu

2-3 portii

 

 

Cand sunt in criza de timp si trebuie sa gatesc ceva rapid si satios,recurg la metoda asta de a prepara paste rapideone pot pasta.Adica paste intr-o oala,toate ingredientele fiind gatite impreuna in acelasi vas.

Se pot face cu orice aveti la indemana prin frigider sau camara ,combinatiile sunt la alegere,in functie de gusturile voastre 🙂 .

 

Ingrediente

  • 250 g paste (am folosit farfalle integrale)
  • 300 g rosii din conserva cu tot cu suc
  • 1 dovlecel mic (130 g )
  • 100 g ciuperci proaspete (congelate sau din conserva)
  • 1 ceapa rosie
  • 2 catei de usturoi
  • 4 linguri de ulei de masline
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita de oregano uscat
  • 450 ml apa
  • parmezan ras pentru servit

Spalati si tocati dovlecelul,ceapa,usturoiul,ciupercile.Puneti intr-o oala pastele,legumele,uleiul de masline,sarea,rosiile din conserva si oregano.

*Puteti adauga bacon,carnati,alte legume care va plac sau puteti inlocui oregano cu patrunjel,busuioc,cimbrisor…

paste rapide - one pot pasta

Adaugati apa.

paste rapide - one pot pasta

Amestecati bine, puneti vasul acoperit cu capac etans pe foc mediu si fierbeti pana cand pastele sunt gatite si sucul a scazut.

*Este important sa nu puneti multa apa de la inceput deoarece unele legume mai lasa si ele lichid.Eventual,daca sucul a scazut si pastele nu sunt fierte,mai adaugati cate putina apa fierbinte.

paste rapide - one pot pasta

Mancati pastele calde cu prmezan ras deasupra .Pofta buna !

paste rapide - one pot pasta

Print Friendly

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *