PATE DIN FICAT DE PUI

 

Acum ceva timp mi-a ramas gandul la reteta de pate din ficat de pui a Violetei – Caietulcuretete.com si am incercat-o imediat .Mi-a placut modul de praparare, mai ales ca era gatit in vase individuale pe care le poti pastra chiar si o saptamana la frigider.Nu mai spun de gust si consistenta, este cel mai bun,cremos si fin pate de pui pe care l-am facut si care a devenit preferatul meu.

Multumesc,Violeta!

Ingrediente

  • 500 g ficat de pui
  • 200 ml lapte
  • 4 oua
  • 250 ml smantana pentru gatit
  • 150 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 ceapa mica
  • sare si piper

Mod de preparare pate din ficat de pui

Spalam si curatam ficateii de pui foarte bine,apoi ii punem intr-un vas impreuna cu laptele .Ii lasam in jur de o ora,apoi ii scurgem bine si aruncam laptele .

pateu din ficat de pui

 

In vasul blenderului punem ficateii,ouale,smantana,ceapa,uleiul,sare (cam o lingura rasa ) si piper dupa gust .

pateu din ficat de pui

 

Mixam foarte bine pana obtinem o compozitie fina si-o turnam apoi in borcane curate si sterilizate.

pateu din ficat de pui

 

Infiletam bine capacele si asezam borcanele intr-o oala inalta pe fundul careia am pus un prosopel de bucatarie si umplem oala cu apa.

pateu din ficat de pui

 

Fierbem la foc mediu in jur de 50-60 de minute.Scoatem borcanele numai dupa racire si abia apoi le putem desface.Pofta buna !

O alta reteta de pate de casa din ficat de pui gasiti aici .

pateu din ficat de pui

pateu din ficat de pui

 

Print Friendly

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *