PATE DIN FICAT DE PUI

 

Acum ceva timp mi-a ramas gandul la reteta de pate din ficat de pui a Violetei – Caietulcuretete.com si am incercat-o imediat .Mi-a placut modul de praparare, mai ales ca era gatit in vase individuale pe care le poti pastra chiar si o saptamana la frigider.Nu mai spun de gust si consistenta, este cel mai bun,cremos si fin pate de pui pe care l-am facut si care a devenit preferatul meu.

Multumesc,Violeta!

Ingrediente

  • 500 g ficat de pui
  • 200 ml lapte
  • 4 oua
  • 250 ml smantana pentru gatit
  • 150 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 ceapa mica
  • sare si piper

Mod de preparare pate din ficat de pui

Spalam si curatam ficateii de pui foarte bine,apoi ii punem intr-un vas impreuna cu laptele .Ii lasam in jur de o ora,apoi ii scurgem bine si aruncam laptele .

pateu din ficat de pui

 

In vasul blenderului punem ficateii,ouale,smantana,ceapa,uleiul,sare (cam o lingura rasa ) si piper dupa gust .

pateu din ficat de pui

 

Mixam foarte bine pana obtinem o compozitie fina si-o turnam apoi in borcane curate si sterilizate.

pateu din ficat de pui

 

Infiletam bine capacele si asezam borcanele intr-o oala inalta pe fundul careia am pus un prosopel de bucatarie si umplem oala cu apa.

pateu din ficat de pui

 

Fierbem la foc mediu in jur de 50-60 de minute.Scoatem borcanele numai dupa racire si abia apoi le putem desface.Pofta buna !

O alta reteta de pate de casa din ficat de pui gasiti aici .

pateu din ficat de pui

pateu din ficat de pui

 

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *