PATEU DE NAUT CU CIUPERCI

 

Pentru ca este inceput de saptamana si suntem in perioada postului ,va propun o reteta delicioasa de pateu vgetal .Este un pateu de naut si ciuperci ,foarte bun si usor de preparat pe care vi-l recomand cu drag .

 

 

 

Ingrediente

  • 240 g naut fiert (o cutie )
  • 180 g ciuperci din conserva ( sau 350 g proaspete )
  • 1 catel de usturoi sau o jumatate de ceapa
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 50-70 ml apa
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare pateu de naut si ciuperci

Eu am ales varianta cea mai rapida si am folosit naut si ciuperci din conserva. Daca folositi naut uscat , folositi doar 120 g ,inmuiati-l peste noapte in apa rece si fierbeti-l a doua zi.Eu inmoi cate 1 kg odaa ,il fierb si restul ,cel pe care nu-l folosesc ,il pun la congelator.

Iar daca folositi ciuperci proaspete ,tocati-le si caliti-le in cele doua linguri de masline pana cand scade tot lichidul pe care si-l lasa.

Pentru un gust mai delicat puteti cali ceapa sau catelul de usturoi impreuna cu ciupercile .

Buna,dupa cum am mai spus,eu am ales varianta cea mai rapida.Am scurs nautul si ciupercile de lichidul de conservare si le-am pus intr-un pahar inalt .Am adaugat catelul de usturoi ,apa ,uleiul,sare si piper.Daca este prea gros,mai adaugati  cate putina apa pana cand va place consistenta.

pateu de naut si ciuperci

Cu ajutorul unui mixer vertical am pasat ingredientele pana au devenit un piure .

pateu de naut si ciuperci

Eu am mancat pateul cu paine prajita si rosii iar copilul a preferat cu crackers integrali.Este absolut grozav,gustos si satios.Pofta buna !

pateu de naut si ciuperci

pateu de naut si ciuperci

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *