SARATELE CU BRANZA

 

Pe masa de Revelion am avut si nelipsitele saratele cu branza,care sunt atat de bune incat se termina primele de fiecare data.Este o reteta simpla,cu ingrediente la indemana tuturor ,fara praf de copt,drojdie sau alti agenti de crestere dar cu un rezultat grozav.Aluatul este usor de lucrat iar saratelele ies foietate si gustoase .

Am plecat de la reteta simpla de saratele (indicata celor ce nu iubesc branza 🙂 ),am adaugat telemea sarata de oaie si am micsorat cantitatea de faina ,astfel incat sa obtin un aluat perfect 🙂 .

 

Ingrediente

  • Aluat
  • 400 g faina
  • 250 g unt (sau 200 g untura netopita )
  • 180 g smantana slaba sau iaurt gras
  • 200 g telemea sarata
  • 1/2 lingurita de sare
  • 2 oua
  • Pentru uns si decor
  • 1 ou
  • seminte la alegere

 

Mod de preparare saratele cu branza

Intr-un bol punem untul topit si racit,smantana,sarea ,ouale si telemeaua rasa.Amestecam bine sa se omogenizeze si adaugam faina .Amestecam cu o spatula sau lingura si apoi framantam cu mana un aluat care trebuie sa fie potrivit ca si consistenta,sa nu fie nici prea moale ,nici tare.

Infasuram aluatul in foile alimentara si-l dam la rece doua ore .

 

saratele cu branza

Apoi impartim aluatul in jumatate si intindem din fiecare bucata cate o foaie de 2-3 mm ,depinde cat de groase le vreti,tinand cont ca vor creste la copt.

Daca va plac crocante ,intindeti foaia subtire iar daca le vreti moi ,lasati foaia de 2-3 mm .Decupati forme sau taiati-le cu o ruleta zimtata si asezati-le intr-o tava acoperita cu hartie de copt.

Bateti bine oul ,ungeti saratelele si presarati semintele care va plac.

saratele cu branza.1jpg

Coaceti-le 25-30 minute la 180°C pana se rumenesc frumos deasupra .Pofta buna !

saratele cu branza11

DSC_0285

DSC_0282

 

Print Friendly

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *