SMOCHINE CU PROSCIUTTO SI GORGONZOLA

021

20 min

simplu

5 portii

De cate ori prepar smochinele asa ma gandesc la Maya si ii multumesc de fiecare data .In general nu ma omor dupa branzeturile cu mucegai dar aici chiar merge gorgonzola,armonia de gusturi si arome este pur si simplu divina.
De obicei imi  place gustarea asta calda ,dar si rece este foarte buna,se poate servi si ca aperitiv,dar atunci le prefer negatite.

 

Ingrediente :

  • 5 smochine mari
  • 5 felii de prosciutto crudo
  • o bucatica de gorgonzola (eu am folosit gorgonzola cu mascarpone )
  • ulei de masline
  • otet balsamic
Se prepara extrem de simplu.Spalam si stergem smochinele ,le taiem in 4,punem in mijloc gorgonzola si infasuram fiecare smochina intr-o felie de prosciutto.
Le asezam apoi intr-o forma termorezistenta,le stropim pe fiecare cu otet balsamic si ulei de masline.

Punem forma la cuptor pentru 10 minute la 200 °C.Servim smochinele calde cu cateva picaturi de otet balsamic si ulei extravirgin de masline.
Dupa cum am spus si mai sus,daca le pregatiti pentru un aperitiv,le puteti lasa negatite,sunt excelente si asa.Pofta buna!

*

Comentează folosind contul de Facebook

2 comentarii la “SMOCHINE CU PROSCIUTTO SI GORGONZOLA”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *