Aperitive

Rulouri de bacon cu prune uscate

Pentru momentele când stăm la povești cu familia și dorim gustări savuroase, merită preparată și rețeta de rulouri de bacon cu prune uscate. Este o rețetă din doar două ingrediente, care se prepară ușor și rapid.

Ne place baconul și îl folosim adesea în rețete de preparate precum gustări, salate, fripturi sau mâncăruri scăzute. Ne place că are proporții aproape egale de grăsime și de carne. Iar feliat subțire este ideal pentru a împacheta cu el diferite ingrediente.

Cel mai des îl combinăm cu aluatul foietaj și preparăm diferite gustări. Vedeți aici o rețetă de trandafiri din foietaj cu bacon și mozzarella. Este tot o rețetă de gustare rapidă, pe care o preparăm și pentru platourile festive.

O altă rețetă interesantă în care folosim baconul feliat subțire este rețeta de pulpe de pui înfășurate în bacon, cu legume la cuptor. Pulpele de pui preparate astfel ies fragede și suculente. Feliile de bacon se strâng în jurul lor, în timpul coacerii și împrumută cărnii de pui aroma lor.

Cum preparăm rețeta de rulouri de bacon cu prune uscate

Pentru rețeta de față ar fi indicat să feliem baconul mai grosier. Găsim în comerț bacon direct feliat și nu ne mai facem probleme că nu îl putem felia uniform. Apelăm la acela și am redus și din timpul de preparare a rețetei, dar și din efort.

Nu ne mai rămâne decât să înfășurăm prunele în feliile de bacon și să punem rulourile astfel formate la cuptor.

Este, poate, cea mai simplă rețetă de gustare, cu o combinație interesantă de ingrediente. Încercați-o pentru a vă convinge!

Mai găsiți pe blog atât rețete interesante cu bacon, cât și cu prune uscate, de unde o puteți încerca pe cea care vă inspiră mai mult.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Rețete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de rulouri de bacon cu prune uscate.

Rulouri de bacon cu prune uscate, decorate cu rozmarin, pe o farfurie neagră

Gătește Rulouri de bacon cu prune uscate

Timp de preparare

15

Nivel

ușor

Porții

20

Rulouri de bacon cu prune uscate, decorate cu rozmarin, pe o farfurie neagră

Ingrediente

  • 400 gr bacon feliat
  • 20 de prune uscate fără sâmburi.

 

Mod de preparare

Mai întâi clătim bine prunele uscate, cu apă caldă. Apoi le ștergem bine cu prosoape de hârtie absorbante.

Pregătim o tavă de cuptor în care așezăm hârtie de copt. Mai pregătim și 20 de scobitori sau câte rulouri preparăm.

Apoi înfășurăm prunele în feliile de bacon. Putem folosi și un alt tip de șuncă, poate una afumată. Prindem rulourile formate cu scobitori. Ideal ar fi ca feliile de bacon să fie mai lungi, pentru a se înfășura de două ori peste prune.

Așezăm delicioasele rulouri de bacon cu prune uscate în tava de copt. Punem tava în cuptor și preparăm rulourile pentru 15 minute, la 200 de grade Celsius. De fapt le preparăm până când devin rumenite atât cât dorim. Dacă le dorim mai crocante, prelungim timpul de preparare.

Scoatem rulourile de bacon cu prune pe platouri, le lăsăm să se tempereze și ne putem răsfăța cu ele.

Aroma prunelor uscate se combină delicios cu aroma baconului ușor afumat.

Spor și poftă bună!