SUPA CREMA DE NAUT

30-40 min

simplu

4 portii

 

Intr-o zi ploioasa si racoroasa de toamna nimic nu-i mai potrivit decat o supa crema de naut ,delicioasa si hranitoare .Este si foarte simplu de preparat iar daca aveti nautul gata fiert ,supa crema de naut este gata in  maxim 30-40 de minute .

Ingredientele sunt la indemana oricui , reteta este foarte simpla ,asadar ,daca va place nautul ,nu ezitati s-o incercati .

 

Ingrediente

  • 240 g naut ( o cutie )
  • 1 ceapa medie
  • 1 cartof mare
  • 1 morcov
  • 1/2 radacina de telina
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare dupa gust

Mod de preparare supa crema de naut

Curatati,spalati si taiati legumele in felii si cuburi potrivite .Puneti-le intr-o craticioara cu apa cat sa le acopere,adaugati uleiul de masline si sare .

Nu exagerati cu apa si sarea ,vom putea potrivi consistenta si gustul spre final .

supa crema de naut 004

 

Fierbeti legumele pana cand intra usor furculita in ele , apoi adaugati si nautul scurs de lichidul de conservare.Mai dati un clocot doua si pasati supa cu un mixer vertical sau puneti-o intr-un blender si mixati pana obtineti o crema fina .

supa crema de naut 005

 

Daca vi se pare prea groasa ,mai puteti adauga cate un pic de apa calda pana obtineti consistenta dorita.Potriviti de sare si piper daca va place si supa este gata .

Mancati supa calda cu cateva picaturi de ulei de masline sau de susan deasupra,decorati cu patrunjel si piper proaspat rasnit .Niste crutoane cu ierburi se portivesc perfect cu aceasta supa .Pofta buna !

supa crema de naut 015

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *