TARTA CU CIUPERCI SI CASCAVAL

055

60 min

mediu

8-10 portii

 

Astazi avem tarta cu ciuperci si cascaval ,una rapida si delicoasa,preferata noastra .Aluatul nu trebuie sa stea la rece ca unul obisnuit pentru ca este facut cu ulei si nu cu unt,nu trebuie copt inainte si in maxim o ora avem deja tarta coapta si tocmai buna de savurat 🙂 .

 

 

Ingrediente

Aluat :

  • 375 g faina
  • 150 ml apa calda
  • 150 ml ulei
  • 1 lingurita de sare
  • 1 si 1/2 lingurita praf de copt

Umplutura :

  • 3 oua
  • 250 g ciuperci din conserva (sau 500 g proasptete )
  • 200 g crema de branza (tip Philadelphia)
  • 150 g cascaval
  • o ceapa mica
  • sare si piper
  • patrunjel

Mod de preparare tarta cu ciuperci si cascaval

Prima data preparam aluatul.Intr-un bol punem faina,sarea,uleiul si praful de copt ,apoi turnam apa cada si amestecam pentru omogenizarea ingredientelor.Framantam un picut aluatul cu mana si apoi il intindem intr-o tava  de 30 de cm diametru.Este un aluat ciudat ,uleios care pare sa se exfolieze dar asa trebuie sa fie,nu va ingrijorati 🙂 ,il intindeti cu mana direct in tava .

tarta cu ciuperci

 

Intr-un bol punem crema de branza,cascavalul ras,ceapa tocata fin ,ouale,sare,piper,patrunjel si ciupercile din conserva.

Daca folositi ciuperci proaspete ,curatati-le si tocati-le ,apoi caliti-le intr-o tigaie  cu o lingura de ulei de masline,pana scade tot lichidul.

019

Amestecati bine compozitia de umputura si puneti-o in tava peste aluat.

023

 

Coaceti tarta 45-50 de minute la 180 °C ,pana se rumeneste usor deasupra.Tarta cu ciuperci si cascaval poate fi mancata calda ,alaturi de salata preferata dar si rece este la fel de delicoasa.Pofta buna !

065

 

 

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *