TOCANITA DE CARTOFI CU CARNATI AFUMATI

 

 

O reteta simpla si mereu apreciata de noi ,delicioasa si foarte usor de preparat ,tocanita de cartofi cu carnati afumati .Am mancat-o cu mare pofta alaturi de o salata simpla de rosii dar ,o voi reface cu siguranta cand vor fi gata prima tura de muraturi asortate .

 

 

Ingrediente

  • 1,5 kg cartofi albi
  • 350-400 g carnati afumati
  • 1 ceapa medie
  • 1 ardei gras rosu micut (sau doua linguri de pasta de ardei capia )
  • 1 lingurita de boia de ardei dulce
  • 3-4 linguri de ulei
  • piper,cimbru uscat
  • patrunjel

Mod de preparare tocanita de cartofi cu carnati afumati

Intr-o cratita punem uleiul si rumenim carnatii afumati .Ii scoatem pe o farfurie si,in acelasi ulei calim ceapa la foc mic pana se inmoaie ,adaugam ardeiul rosu tocat marunt sau pasta de ardei  si boiaua.

tocanita de cartofi

Punem carnatii la loc in cratita,adaugam cartofii spalati,curatati si taiati cuburi ,saram si piperam,adaugam putin cimbru uscat .Acoperim cu apa si lasam la fiert,la foc mediu, pana cand cartofii s-au inmuiat .

tocanita de cartofi

La final ,adaugam si patrunjelul tocat .Mancam tocanita calda alaturi de muraturi sau diverse salate .Pofta buna !

tocanita de cartofi

 

Print Friendly

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *