TORT CU MOUSSE DE CAPSUNI

 

 

Cand am facut gemul de capsuni cu ghimbir,am pus deoparte cateva fructe pentru desertul de week-end.Am vrut un dulce fin si racoritor si am facut acest tort cu mousse de capsuni.L-am acoperit cu o glazura oglinda colorata in roz,dulce si delicata.

Eu nu pot decat sa vi-l recomand,este o combinatie absolut grozava,aromata si gustoasa.

 

Ingrediente

  • Blat (24 cm diametru)
  • 3 oua
  • 150 g unt
  • 150 g zahar
  • 100 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • vanilie (pastaie sau extract)
  • Mousse de capsuni
  • 300 g capsuni
  • 3oo ml smantana pentru frisca
  • 6 linguri de zahar pudra (80 g)
  • Glazura oglinda colorata
  • 70 g ciocolata alba
  • 150 ml apa
  • 160 g zahar
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 6 g gelatina (3 folii)
  • o picatura de colorant gel
  • 3-4 capsuni pentru decor
  • cateva frunzulite de menta

Mod de preparare tort cu mousse de capsuni 

Prima data preparam blatul.Intr-un bol mixam untul moale cu zaharul cateva minute,apoi adaugam vanilia si ouale pe rand,mixand bine dupa fiecare.

La final incorporam faina cernuta cu praful de copt .

TORT CU MOUSSE DE CAPSUNI 2

 

Transferam compozitia intr-o tava rotunda cu diametrul de 24 cm,o nivelam bine. si coacem blatul 25-30 de minute la 180°C.

TORT CU MOUSSE DE CAPSUNI 3

Cat de raceste bltul,preparam mousse-ul de capsuni.

Punem gelatina la hidratat in apa rece.Spalam capsunile cu codita,le curatam si taiem bucati,apoi le facem piure impreuna cu zaharul pudra.

Mixam apoi smantana pentru frisca si o incorporam in piureul de capsuni.

TORT CU MOUSSE DE CAPSUNI.jpg 1

Topim cu grija gelatina la baie de abur si,numai dupa ce s-a racit,o inglobam in compozitia de capsuni si frisca.

Turnam mousse-ul in forma peste blat si punem la rece cateva ore sau peste noapte.

TORT CU MOUSSE DE CAPSUNI 7

Cand mousse-ul s-a soldificat,preparam si glazura.

Gelatina o hidratam in apa rece.Intr-o craticioara punem apa si zaharul si fierbem 2-3 minute.Adaugam smantana pentru frisca si continuam fierberea inca un minut.

Dam vasul de pe foc,lasam sa se racoreasca cateva minute si punem ciocolata rupta bucatele.Amestecam foarte bine sa se topeasca si la final punem gelatina si colorantul.

TORT CU MOUSSE DE CAPSUNI 4

Omogenizam bine ,strecuram glazura de eventualele impuritati si o lasam sa se raceasca.

TORT CU MOUSSE DE CAPSUNI 5

Punem tortul pe un gratar si il acoperim cu glazura oglinda colorata.Ce curge in tava,incalziti-o usor si turnati din nou peste tort.

TORT CU MOUSSE DE CAPSUNI 6

tort cu mousse de capsuni

Decorati cu capsuni ,frunzulite de menta si pastrati la rece pana in momentul servirii.Pofta buna !

tort cu mousse de capsuni

tort cu mousse de capsuni

tort cu mousse de capsuni

Comentează folosind contul de Facebook

2 comentarii la “TORT CU MOUSSE DE CAPSUNI”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *