GLAZURA REGALA – ROYAL ICING

Am inceput saptamana in spiritul Craciunului si am facut deja prima tura de turta dulce decorata glazura de zahar  sau royal icing cum mai este cunoscuta . Reteta este una dintre cele mai simple ,aveti nevoie doar de putina indemanare ,ceva mai multa rabdare si inspiratie pentru decoratul turtei dulci sau diverselor dulciuri carora vreti sa le dati un aer de sarbatoare.

 

Ingrediente

  • un albus (de la un ou mediu ,aproximativ 36-37 g )
  • o lingurita suc de lamaie
  • 170 g zahar pudra
  • coloranti gel sau pudra

 

Mod de preparare glazura regala -royal icing 

 

In primul rand degresati bine vasul in care veti prepara glazura.Separati oul cu grija si bateti albusul usor cu o furculita pana se formeaza spuma deasupra,apoi daugati sucul de lamaie si zharul pudra  cernut.Zaharul trebuie sa fie cumparat deoarece contine amidon  si este necesar pentru  consistenta glazurii.De asemenea ,trebuie cernut pentru a elimina cristalele mai mari care vor strica aspectul fin al glazurii.
glazura regala - royal icing

Amestecati apoi cu un mixer de mana cateva minute pana obtineti o glazura lucioasa si omogena .

glazura regala - royal icing

Daca nu o folositi imediat ,acoperiti-o cu folie alimentara si pastarti-o la rece.E important sa nu patrunda aer pentru ca se va intari.
Folositi coloranti de calitate ,gel sau praf pentru ca acestia nu modifica prea mult consistenta glazurii.
Daca vi se pare prea tare ,adaugati,cu grija cateva picaturi de apa iar daca este moale,adaugati zahar.
Se pot face si diverse forme micute pentru decor,desenati cu glazura pe o hartie de copt floricele,inimioare sau ce doriti,lasati-le sa se usuce si folositi-le pentru decorul prajiturilor,torturilor,cupcakes-urilor ,etc.
Spor si inspiratie va doresc !

glazura regala - royal icing
Turta dulce decorata cu royal icing >>>
turta dulce
turta-dulce-106

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *