VINETE CHINEZESTI CU SOS DE USTUROI

 

Vinete chinezesti cu sos usturoi ,o mancare extrem de rapida si delicioasa pe care o fac mai toata vara cand nu am mult timp de gatit la dispozitie .Vinetele sunt delicioase gatite asa , sosul de soia le da un gust foarte bun iar alaturi de un bol de orez fiert sunt grozave .

Multumesc pentru reteta ,Cristina!

 

 

Ingrediente

  • 2 vinete medii
  • 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 1/2 lingurita de fulgi de ardei iute (sau un ardei iute micut )
  • 250 ml apa
  • 3 catei de usturoi (sau 3 linguri  usturoi granulat )
  • 2 lingurite de zahar alb
  • 1 lingurita  de amidon
  • 2 linguri sos de soia (am folosit dark )
  • 3 lingurite sos de peste (optional )
  • cozi de ceapa verde pentru decor

Spalati si curatati vinetele ,apoi taiatile cuburi sau bastonase .Incingeti uleiul intr-o tigaie adanca sau intr-un wok si caliti-le pana incep sa se inmoaie si sa se rumeneasca usor .Scuturati tigaia din cand in cand sau amestecati delicat cu o spatula .

vinete chinezesti cu sos de usturoi

Turnati apa ,fulgii de ardei (sau ardeiul iute curatat de seminte , nervuri si tocat fin ) ,usturoiul taiat felii .Lasati sa fiarba pana cand lichidul este absorbit aproape jumatate .

Intr-un bol mic amestecati sosul de soia ,cel de peste (daca il aveti ) si amidonul .

vinete chinezesti cu sos de usturoi

Turnati peste vinete si lasti sa fiarba la foc mic pana se ingroasa sosul .

vinete chinezesti cu sos de usturoi

 

Mancati vinetele calde , decorate cu cozi de ceapa verde tocate si  garnitura de orez fiert .Pofta buna !

vinete chinezesti cu sos de usturoi

 

Print Friendly

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *