VINETE EVANTAI

 Zilele trecute am gasit niste vinete striate dragute foc si m-am gandit sa le fac evantai pentru ca meritau sa sfarseasca intr-o reteta care sa le puna in valoare frumusetea.Sincera sa fiu am tot cautat albe pentru aceasta reteta dar n-am gasit deloc anul asta ,asa ca m-am multumit si cu cele de fata.
Combinatia este una simpla si delicioasa,m-am inspirat din reteta Mayei ,pentru care ii multmesc.
N-am folosit nici un fel de carne (a se citi prosciutto crudo,bacon ) pentru gustul copilului ,dar pentru un plus de consistenta v-as recomanda sa  folositi.

Ingrediente:

  • 2 vinete lungi
  • 150 g mozzarella
  • 3 rosii
  • 4 linguri ulei extravirgin de masline
  • 4 catei de usturoi
  • busuioc
  • sare
  • prosciutto crudo,bacon (optional )
Intr-o tava ( 20 x30 cm ) am pus vinetele spalate,taiate felii ,pastrand codita astfel incat sa nu se desprinda  si sa arate ca un evantai. 
Am feliat rosiile si mozzarella,am umplut spatiile dintre feliile de vinete cu ele si apoi am presarat sare deasupra.
Am pisat usturoiul impreuna cu busuiocul,am amestecat cu uleiul de masine si am turnat deasupra emulsia obtinuta.
Am copt in jur de 45 de minute la 180°C.
Sunt delicioase servite calde.Pofta buna!

Comentează folosind contul de Facebook

9 comentarii la “VINETE EVANTAI”

  1. Am pornit deja cuptorul,acum ma apuc!Vinetele sunt printre legumele preferate,alaturi de rosii.Iar impreuna,yum!Multumesc pt reteta!!!

  2. Arata foarte bine ,,,as vrea sa le fac si eu dar in reteta nu am inteles daca rebuie sa pun printre felii si prosuto crudo si baconu???? multumesc…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

X

Rețete asemănătoare