VINETE LA CUPTOR CU USTUROI SI PATRUNJEL

 

Vinete la cuptor cu usturoi si patrunjel,o reteta simpla si gustoasa,usor de preparat.As fi preferat vinete mai subtirele pentru ca se gatesc mai repede si emulsia de usturoi,ulei si patrunjel patrunde mult mai repde in pulpa dar m-am multumit cu ce am gasit.Le-am mancat cu iaurt simplu si au fost delicioase,am avut un pranz gustos si aromat.

 

Ingrediente

  • 2 vinete mari (sau 3 mai mici)
  • 3 catei de usturoi
  • 3-4 linguri de patrunjel tocat
  • 5 linguri de ulei de masline(plus una pentru uns tava)
  • 1 lingurita de sare
  • 1/2 lingurita de piper

Mod de preparare vinete la cuptor cu usturoi si patrunjel

Prima data preparati emulsia.Pisati cateii de usturoi intr-un mojar cu sare si piper,adaugati patrunjelul tocat fin si apoi cele 5 linguri de ulei.

vinete la cuptor cu usturoi si patrunjel

Apoi ungeti o tava cu o lingura de ulei,spalati si stergeti vinetele cu un servet si taiati-le in jumatate pe lungime.Faceti crestaturi cu un cutit si ungeti suprafata cu emulsia preparata inainte,facand-o sa patrunda pe cat posibil si in pulpa,eventula lasati pensula deoparte si faceti treaba cu mainile 🙂 .

vinete la cuptor cu usturoi si patrunjel

Incalziti cuptorul la 190-200°C si coaceti vinetele 40-45 de minute pana se inmoaie si se rumenesc usor.Daca aveti vinete mai micute se vor coace mai repede,verificati-le din cand in cand.

Mancati vinetele calde cu iaurt simplu cremos sau amestecat cu menta ori fulgi de ardei iute.Sunt minunate,pofta buna !

vinete la cuptor cu usturoi si patrunjel

vinete la cuptor cu usturoi si patrunjel

 

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *