Conserve
Peltea de gutui. Reteta simpla, usor de preparat
Peltea de gutui, reteta simpla si usor de pregatit.
Peltea de gutui, deosebit de aromata si gustoasa, fara conservanti, din coji si coatoare.
Cu cojile si cotoarele ramase de la gutuile pentru dulceata, am preparat si o delicioasa peltea de gutui. Nu mi-a luat foarte mult timp pentru ca le-am preparat simultan iar rezultatul este grozav. Am obtinut o peltea extrem de aromata, exact asa cum mi-o aminteam din copilarie.
Ingrediente:
- 1 kg coji si cotoare de gutui ( sau gutui intregi)
- 750 ml apa
- 500 g zahar
- o jumatate de lamaie
Mod de preparare pentru reteta de peltea de gutui:
Cum va spuneam, in timp ce am curatat gutuile pentru dulceata, cojile si cotoarele (taiate in bucati), le-am pus intr-un bol cu apa (750 ml) si lamaie (lime). Am procedat asa pentru a nu se innegri prea tare.
In locul bolului, puteti folosi direct vasul in care veti fierbe resturile de fructe.
Le-am transferat intr-o oala si am fiert timp de 15 minute, pana s-au inmuiat bine.
Apoi am strecurat zeama, am avut exact 500 ml.
Apoi am pus sucul obtinut intr-o cratita, impreuna cu zeama de la o jumatate de lamaie si zaharul. Am fiert pelteaua pana cand s-a format un sirop gros.
*Nu uitati sa spumati ori de cate ori este nevoie. Astfel pelteaua va fi limpede.
Ca sa va dati seama cand este gata, puneti pe o farfurie cateva picaturi. Trebuie sa ramana ferme, nu sa se intinda pe farfurie.
Cand este gata transferati-o fierbinte in borcane spalate, sterilizate si infiletati capacele.
Aici (click) puteti citi un articol complet despre sterilizarea corecta a vaselor pentru conserve.
Dupa ce se racesc, asezati borcanele cu peltea de gutui in camara. Spor la treaba!
Alte retete asemanatoare >>>
- GEM DE GUTUI (click pentru reteta)
- COMPOT DE GUTUI (click pentru reteta)
- DULCEATA DE GUTUI (click pentru reteta)
* Nu uitati ca va astept zilnic si pe pagina de facebook a blogului cu multe retete, idei noi si multe alte noutati.
*De asemenea, va puteti inscrie si in grupul Retete fel de fel, unde veti putea incarca fotografiile voastre cu preparate de pe blog, vom putea discuta despre meniuri, retete de mancaruri si multe altele.
COMENTARII