DULCEATA DE GUTUI

dulcetata de gutui

Dulceata de gutui, reteta simpla, fara conservanti. Dulceata de gutui taiate cubulete si fierte in sirop de zahar, o conserva minunata, aromata si delicioasa.

Dulceata de gutui imi place in mod deosebit, asa ca nu scap nicio ocazie sa-mi pun cateva bocanele pentru iarna. Este gustoasa, aromata si imi aduce aminte de bunici.

Eu o prepar simpla, fara nicio aroma, dar ar merge foarte bine cu scortisoara, vanilie, cuisoare sau chiar anason stelat. Si cu nuca tocata este grozava, asadar, daca aveti la indemana, nu ezitati sa-i puneti.

 

Ingrediente

  • 1 kg gutui (cantarite dupa curatare)
  • 900 g zahar
  • 500 ml apa
  • zeama de la o jumatate de lamaie ( plus doua felii )

 

Mod de preparare dulceata de gutui

dulceata de gutui

Spalati gutuile, curatati-le de coaja si coatoare, apoi tocati-le cubulete. Puneti cubuletele de fructe intr-un bol in care ati pus apa si doua felii de lamaie sau lime. Astfel nu se vor innegri prea tare.

dulceata de gutui

In vasul in care veti face dulceata, puneti zaharul, apa si cele doua felii de lamaie. Fierbeti timp de 5 minute, pana cand se va forma un sirop legat.

Adaugati gutuile tocate (scurse de apa, evident) si zema de la o jumatate de lamaie.

Fierbeti pana cand fructele devin translucide si dulceata este legata.

dulceata de gutui

Transferati apoi dulceata de gutui in borcane spalate si sterilizate.

Aici (click) gasiti un articol complet despre sterilizarea vaselor pentru conserve.

Infiletati capacele si asezati borcanele cu capacul in jos si lasati-le sa se raceasca complet (le puteti pune si sub prosoape de bucatarie).

Din cantitatile date mi-au iesit 4 borcane de 250 g/unul, plus o cupa pentru degustat pe loc 🙂 .

Dupa racire etichetati-le si asezati-le in camara. Spor la treaba!

 

Alte retete asemanatoare >>>

compot de gutui

 

* Nu uitati ca va astept zilnic si pe pagina de facebook a blogului cu multe retete, idei noi si multe alte noutati.

*De asemenea, va puteti inscrie si in grupul Retete fel de fel, unde veti putea incarca fotografiile voastre cu preparate de pe blog, vom putea discuta despre meniuri, retete de mancaruri si multe altele

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *