Gătește Fasole păstăi cu maioneză și usturoi
Timp de preparare
15 minute
Nivel
ușor
Porții
8
Ingrediente
- 1 kg de fasole grasă, păstăi
- 3-4 căței de usturoi
- 1 legătură de mărar verde
- sare și piper
- Pentru maioneză:
- 1 gălbenuș de ou
- 1 linguriță de muștar
- 300 ml ulei
- 1 lingură apă minerală
- sare și zeamă de lămâie, după gust
Mod de preparare
Punem o oală cu apă la fiert și adăugăm 1/2 linguriță de sare, când începe să fiarbă.
Îndepărtăm capetele de la păstăile de fasole, apoi le spălăm bine în apă rece. Le rupem în jumătăți și le adăugăm în apa care fierbe.Le lăsăm să fiarbă doar până se pătrund ușor, ideea este să nu se strivească, ci să rămână mai crocante.
Apoi, punem păstăile de fasole, fierte, într-o sită și le lăsăm la scurs.
Pentru maioneza cu usturoi, amestecăm, într-un bol, gălbenușul cu muștarul, un cățel de usturoi răzuit și un praf de sare.
Turnăm, treptat, uleiul și mixăm ingredientele până obținem o pastă consistentă și stabilă.
Spre final, mai adăugăm 1-2 căței de usturoi răzuiți, zeamă de lămâie, după gust și apa minerală, pentru cremozitate.
Adăugând apă minerală mai diminuăm din gustul de ulei, dar conferim și cremozitate maionezei.
Când păstăile de fasole s-au răcit, le tocăm mai mărunt. Spălăm și tocăm și mărarul verde.
Amestecăm toate aceste ingrediente și dăm salata la rece, cel puțin 30 de minute, înainte de a o servi.
Spor și poftă bună!
Vedeți mai jos Rețeta Fasole păstăi cu maioneză și usturoi în imagini:
COMENTARII