Gătește Spaetzle cu pui și sos de ciuperci
Timp de preparare
40 min
Porții
8
Ingrediente
- 400 gr spaetzle cu ou
- 1 kg piept de pui dezosat
- 1 lingură ulei de floarea soarelui
- 25-30 gr unt
- 350 gr ciuperci din conservă
- 400 ml smântână de gătit cu 20% grăsime
- 150 gr cremă de brânză
- 1 ceapă roșie
- 2 căței de usturoi
- sare și piper
- nucșoară
- chimen măcinat
- pătrunjel verde
Mod de preparare
Mai întâi porționăm pieptul de pui în fâșii pe care le condimentăm cu sare și piper și le tragem la tigaie în ulei încins, cu puțin unt. Adăugăm și un cățel de usturoi tăiat rondele pentru un plus de aromă.
Apoi, transferăm carnea în alt vas și o păstrăm la cald, acoperită.
Între timp ne ocupăm de sosul de ciuperci cu smântână și brânză.
În grăsimea din tigaie adăugăm ceapa tocată și ciupercile scurse și le călim, amestecându-le constant. Adăugăm și al doilea cățel de usturoi tocat rondele și puțin unt. Când se întrepătrund bine gusturile, transformăm totul într-o pastă cu ajutorul blenderului.
Spaetzlele le fierbem în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe pachet. Din apa în care fierb mai adăugăm și la sosul de ciuperci pentru a-l mai dilua, după care adăugăm smântâna lichidă.
Condimentăm sosul de ciuperci, după gust, cu sare, piper, nucșoară și chimen măcinat. Adăugăm și crema de brânză, apoi pastele scurse și bucățile din piept de pui.
Mai fierbem delicioasele spaetzle cu pui și sos de ciuperci pentru 5-6 minute, timp în care mai asezonăm gustul cu condimente. După stingerea focului, acoperim vasul și lăsăm pastele să se mai hidrateze în sos.
Servim pastele cu pui și sos de ciuperci presărate cu fulgi de parmezan și verdeață tocată.
Să vă fie de folos!
COMENTARII