Garnituri / Legume
Legume la tigaie
In aceasta perioada conopida si broccoli abunda prin piete si e pacat sa nu ne bucuram de ele si sa le pregatim in fel si chip. Astazi va aduc o reteta extrem de simpla si rapida,legume la tigaie. Fiica-mea mananca simpla iar noi o prefeam ca si garnitura langa o bucata de carne de porc,pui sau peste,este delicioasa in orice combinatie.
Ingrediente:
- un sfert de conopida
- o jumatate de capatana de broccoli
- 2 morcovi
- 70 g fasole verde
- 70 g mazare
- 4 linguri de ulei extravirgin de masline
- 1 catel mare de usturoi
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare pentru reteta legume la tigaie
Gustati intre timp legumele,iar daca vi se par inca crude mai lasati-le cateva minute.Nu trebuie sa devina moi,ideal e sa ramana crocante,astfel isi vor pastra proprietatile nutritive ,vor fi gustoase si vor arata si bine in farfurie. 😀
Note pentru legume la tigaie:
- Folositi legume proaspete ,de sezon ,in combinatiile care va plac mai mult.
- Pentru un plus de gust ,inlocuiti doua linguri de ulei cu doua de unt gras.
- Aromati legumele cu ierburile aromate pe care le preferati.
- Puteti folosi si amestecuri de legume congelate dar reduceti timpul de gatire la jumatate.
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
COMENTARII