Gătește Sandvișuri la cuptor gratinate cu cașcaval și ouă
Timp de preparare
40 min
Nivel
mediu
Porții
10
Ingrediente
- 1 pâine toast, feliată
- 20 gr unt
- 350 gr mușchi file de porc
- 350 gr cașcaval
- 4-5 bucăți de gogoșari în oțet
- 3-4 castraveciori murați
- 3 ouă
- 3 linguri de smântână fermentată
- sare și piper
- oregano uscat
- 1/2 legătură de pătrunjel
Mod de preparare
Începem prin a aduce pe masa de lucru toate ingredientele necesare pentru prepararea acestor sandvișuri la cuptor gratinate cu cașcaval și ouă.
Tocăm castraveciorii în rondele și gogoșarii în cuburi, iar cașcavalul îl răzuim.
Amestecăm cele trei ouă cu sare, piper, puțin oregano și smântâna.
Pornim cuptorul la 180 de grade.
Tapetăm tava, sau tăvile cu unt și la bază și pe laterale. Așezăm un rând din felii de pâine toast la baza tăvii. Presărăm 1/3 din cașcavalul răzuit peste acestea. Apoi presărăm într-o parte castraveciorii, iar în cealaltă gogoșarii. Așezăm feliile din mușchi file, iar peste acestea, presărăm a doua parte de cașcaval răzuit.
Punem și ultimul strat din felii de pâine și turnăm deasupra amestecul de ouă cu smântână.
Dăm tăvile la cuptor, la 180 de grade, pentru 20-30 de minute, sau până se formează crustă deasupra. Scoatem tăvile, presărăm a treia parte de cașcaval răzuit și pătrunjelul verde și dăm din nou tăvile cu sandvișuri la cuptor gratinate cu cașcaval și ouă la cuptor, pentru maxim 10 minute. Sandvișurile se vor gratina frumos la suprafață.
Le lăsăm să se tempereze înainte de a le porționa și servi cu poftă, alături de cei dragi.
Spor și poftă bună!
COMENTARII