Gătește Gogoși cu flori de salcâm în aluat
Timp de preparare
60 min
Nivel
mediu
Porții
15
Ingrediente
- 3 ouă mari
- 100 gr zahăr
- 30 gr zahăr vanilinat
- un praf de sare
- 250 gr iaurt
- 400 gr făină
- 5 gr praf de copt
- ulei pentru prăjit
- zahăr pudră cu aromă de vanilie pentru decor
- flori de salcâm
Mod de preparare
Mai întâi ne ocupăm de florile de salcâm pe care le rupem cu codițe si le clătim în apă rece, apoi le punem într-o sită la scurs.
Între timp, pregătim aluatul. Amestecăm într-un bol încăpător ouăle cu un praf de sare, zahărul și zahărul vanilinat până acestea se diluează și obținem o compoziție spumoasă.
Apoi, adăugăm iaurtul și încorporăm, treptat, făina cernută împreună cu praful de copt.
Va rezulta un aluat dens, ca și aluatul de gogoși cu lingura, dar o idee mai subțire.
Aluatul pentru gogoși cu flori de salcâm se lasă la odihnit 10-15 minute.
După acest interval punem uleiul la încins într-o tigaie adâncă, un tuciuleț, sau ceaun.
Punem cam 250-300 ml ulei, pentru ca gogoșile să se dezvolte în voie.
Luăm câte una sau două flori de salcâm și le introducem în aluat. Le presăm cu o lingură, păstrând codițele în afara aluatului. Tot cu ajutorul lingurei și ținute de codițe le scoatem din aluat și le scufundăm în uleiul încins.
Punem în baia de ulei 4-5 sau câte gogoși încap, așa încât să aibă loc să se dezvolte aluatul.
Le lăsăm să se rumenească pentru aproximativ 1 minut pe fiecare parte.
Apoi le scoatem cu spumiera pe platou.
Important, pentru reușita gogoșilor este reglarea intensității focului. Focul trebuie sa fie de intensitate medie, ușor spre mare. Dacă este de intensitate mică, gogoșile se vor îmbiba cu ulei, iar dacă este de intensitate prea mare, se vor rumeni prea repede și nu se vor coace suficient în interior.
Lăsăm gogoșile să se tempereze ușor, apoi le pudrăm cu zahăr, de preferință cu aromă de vanilie.
Foarte bune sunt gogoșile cu flori de salcâm, alături de un iaurt bun!
Să vă fie de folos!
COMENTARII