Gătește Ruladă cu mascarpone și căpșuni
Timp de preparare
40 min
Nivel
mediu
Porții
16
Ingrediente
- Pentru foaie de ruladă de 24/42 cm:
- 5 ouă medii
- 125 gr făină
- 125 gr zahăr
- 50 ml ulei
- un praf de sare
- 20 ml esență de vanilie
- Pentru cremă:
- 300 gr mascarpone
- 300 ml smântână pentru frișcă (35% grăasime)
- 80-100 gr zahăr pudră cu aromă de vanilie
- un praf de sare
Mod de preparare
Cum preparăm foaia de ruladă.
Începem prin a porni cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi separăm albușurile de gălbenușuri. Albușurile le mixăm bine cu un praf de sare până devin cristaline. Adăugăm, treptat, jumătate din cantitatea de zahăr și le mixăm până obținem o bezea fermă. Amestecăm și gălbenușurile cu cealaltă jumătate de zahăr până acesta se dizolvă, apoi adăugăm uleiul și esența și omogenizăm compoziția. Încorporăm, apoi, bezeaua de albușuri amestecând ușor. Adăugăm, treptat și făina cernută.
întindem aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt și coacem foaia de ruladă pentru 20-25 de minute la 180 de grade.
După coacere, răsturnăm foaia de ruladă pe un ștergar de bucătărie umezit și o rulăm în acesta. Pentru a desface hârtia de copt, o ungem cu o pensulă umezită cu puțină apă. Lăsăm foaia de ruladă să se răcească în ștergar.
Între timp pregătim crema de mascarpone cu frișcă și căpșunile.
Intr-un bol punem mascarponele și smântâna pentru frișcă, rece, de la frigider. Adăugăm zaharul pudră și mixăm ingredientele până obținem o compoziție cremoasă. Dăm bolul la rece până asamblăm rulada.
Spălăm căpșunile, le lăsăm să se scurgă, le curățăm și le tăiem în sferturi sau jumătăți.
Când foaia de ruladă s-a răcit, o desfacem ușor din prosop. Întindem peste ea crema de mascarpone, apoi presărăm feliile de căpșuni și o rulăm strâns. O lăsăm la rece pentru aproximativ o oră.
Servim rulada cu mascarpone și căpșuni decorată cu zahăr pudră și frunze de mentă, dacă avem.
Spor și poftă bună!
COMENTARII