Mâncăruri cu carne

Ostropel de pui, ca la bunica acasă

Rețeta pentru Ostropel de pui o stiu de la bunica mea. Ea o prepara de cate ori ne strangeam cu totii la masa ei.

Reteta clasica de ostropel de pui este foarte simpla. Necesita doar cateva ingrediente: carne de pui, rosii, ceapa, usturoi, vin si ulei.
Insa nu strica daca adaugam si  un morcov si un ardei. Bunica le adauga proaspete, din gradina si dadeau un gust deosebit mancarii.
Dar sunt optionale, doar ceapa se foloseste la reteta clasică.
Asemanatoare cu aceasta reteta este si Reteta Saramura de pui, pe care, de asemeni o adoram.
Ambele mancaruri se servesc cu mamaliguta calda si sunt delicioase.
In special, sunt deosebit de bune, la inceputul verii, cu pui fraged de curte, usturoi nou, din gradina si ceapa noua, din gradina.
Si daca mai presaram pe deasupra si patrunjel verde, tot proaspat cules, din gradina, deliciul este maxim.

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos rețeta de ostropel de pui, ca la bunica acasă, cu lista completă de ingrediente și mod de preparare.

ostropel de pui

Gătește Ostropel de pui, ca la bunica acasă

ostropel de pui

Ingrediente

  • 650-700 g carne de pui
  • 1 ceapa mare
  • un morcov mic
  • 1 ardei gras rosu
  • 1/2 pahar de vin alb
  • 5 catei de usturoi
  • 5-6 linguri de ulei
  • 400 g rosii cubulete ( pot fi si din conserva )
  • 100 ml bulion de rosii
  • sare si piper proaspat macinate
  • 1/2 lingurita de cimbru uscat
  • o frunza de dafin
  • 250 ml apa (sau supa de pui / vegetala )
  • patrunjel proaspat

Mod de preparare

Intai am rumenit bine carnea de pui pe ambele parti,am turnat vinul alb si am fiert pana acesta s-a evaporat.Apoi am scos-o intr-un bol si am tinut-o la cald.

In uleiul ramas am adaugat ceapa si ardeiul tocate,morcovul ras si am calit in continuare pana s-au inmuiat,cam 5 minute.

Am pus din nou carnea in tigaie,am adaugat rosiile,bulionul,usturoiul pisat,frunza de dafin,sare,piper ,cimbru si apa (sau supa ).

Am fiert la foc domol ,acoperit pana ce carnea a fost gatita complet iar lichidul a mai scazut.Cand a fost gata,am stins focul si am adaugat patrunjelul tocat.
Am servit mancarica cu mamaliguta calda.Pofta buna!