Gătește Ardei umpluți cu brânză feta la cuptor
Timp de preparare
40 min
Porții
4
Ingrediente
- 4 buc ardei gras, roșu
- 300 gr brânză feta
- 50 gr parmezan
- 50 gr mozzarella răzuită
- 1 ceapă roșie, medie
- 2 căței de usturoi pisați
- 4-5 frunze proaspete de busuioc
- 1/2 linguriță de oregano uscat
- piper
- 2 linguri ulei de măsline
- câteva măsline negre
Mod de preparare
Mai întâi pregătim compoziția de umplut ardeii.
Curățăm și tocăm mărunt ceapa roșie. Curățăm usturoiul și îl pisăm. Sfărâmăm bine brânza feta și o amestecăm cu ceapa și usturoiul. Adăugăm piper proaspăt măcinat, frunze de busuioc rupte mărunt și oregano.
Spălăm bine ardeii și îi ștergem cu prosoape de hârtie absorbante. Cu un cuțit cu lamă subțire, tăiem din ei un capac, de la una din laterale. Nu tăiem o fâșie lată, ci atât cât să putem crea o cupă din ardei pe care să o putem umple. Cu o linguriță îndepărtăm nervurile și semințele din ardei.
Părțile decupate le tocăm cât mai fin și le amestecăm cu brânza feta.
Ungem cupele de ardei cu puțin ulei de măsline pe exterior și le umplem cu compoziția de brânză feta. Le așezăm într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt și le dăm la cuptor la 180 de grade pentru 12-15 minute, sau până când se pătrund și se încrețesc.
Presărăm deasupra parmezan răzuit și mozzarella răzuită, adăugăm și câteva măsline și îi mai lăsăm câteva minute, pentru a se gratina frumos.
Sunt delicioși serviți atât ca aperitiv, cât și ca garnitură, alături de orez, paste, sau chiar friptură.
Spor și poftă bună!
COMENTARII