Garnituri / Legume

Rulouri de dovlecei cu brânză în sos de roșii

Nu puteam lăsa sezonul dovleceilor să treacă fără a prepara această delicioasă rețetă de rulouri de dovlecei cu brânză în sos de roșii. Foarte bine se combină dovleceii umpluți cu brânzeturi și sosul de roșii. Este un preparat perfect pentru una dintre mesele principale ale zilei.

Mai găsiți pe blog o rețetă asemănătoare, dar de aperitiv: Rulouri de dovlecei cu prosciutto crudo și cremă de brânză. Cea mai des întâlnită combinație în rețetele cu dovlecei, este combinația acestora cu brânzeturi. Indiferent că sunt rețete de aperitiv sau feluri principale, combinația este perfectă.

Vă mai recomand de pe blog și rețeta de dovlecei umpluți cu legume și carne de pui. Este perfectă pentru o masă delicioasă în familie.

Și dacă adorați preparatele cu dovlecei, nu uitați nici de cea mai simplă rețetă: Dovlecei pane cu usturoi.

Rețeta de rulouri de dovlecei cu brânză în sos de roșii

Pentru rețeta de față puteți opta pentru combinația de brânzeturi care se potrivesc gustului vostru. Important este ca acestea să nu fie dintre cele care se topesc rapid. Brânza telemea sărată poate fi una dintre opțiuni. Dar și brânza feta este ideală, combinată cu urdă proaspătă și condimente. Busuiocul este nelipsit de la acest preparat. Busuiocul se combină perfect cu brânzeturile, dar și cu sosul de roșii.

Tot din categoria rețetelor simple, de vară, vă mai recomand de pe blog și rețeta de roșii umplute cu brânzeturi și condimente.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Foto credit

Urmăriți mai jos rețeta completă pentru rulouri de dovlecei cu brânză în sos de roșii.

Rulouri de dovlecei cu brânză în sos de roșii, prezentați în cratiță

Gătește Rulouri de dovlecei cu brânză în sos de roșii

Timp de preparare

30 min

Trei rulouri de dovlecei cu brânză în sos de roșii, într-o farfurie albă, cu tacâmuri pentru servit

Ingrediente

  • 2 dovlecei cruzi
  • 300 gr brânză feta
  • 300 gr brânză proaspătă, de vaci
  • 50 gr cremă de brânză
  • frunze de busuioc
  • oregano uscat
  • 500 gr roșii
  • sare și piper
  • 1 ceapă
  • 2-3 linguri de ulei de măsline
  • 1-2 căței de usturoi
  • boia de ardei, dulce

 

Mod de preparare

Se pregătește mai întâi compoziția de brânză pentru umplut rulourile de dovlecei. Se amestecă cele trei tipuri de brânzeturi și se adaugă oregano uscat, frunze de busuioc verde, rupte mărunt și boia de ardei dulce. Se lasă deoparte, la rece.

Următorul pas constă în pregătirea sosului de roșii. Se opăresc roșiile, se curăță și se toacă mărunt. Se călește în ulei de măsline o ceapă tocată cât mai mărunt și se adaugă un cățel de usturoi tocat rondele. Apoi se adaugă roșiile și se fierbe sosul până când devine consistent. Se potrivește gustul cu sare, piper, boia de ardei, oregano și frunze de busuioc.

Dovleceii se spală și se feliază longitudinal cu ajutorul unui feliator.  Se trag feliile de dovlecei la tigaia încinsă, unsă ușor cu ulei, atât cât să se înmoaie ușor și să se poată modela.

Pe un plan de lucru se așază 5-6 felii de dovlecei ușor petrecute, una peste cealaltă. Peste acestea se adaugă 2 linguri din compoziția de brânză și se rulează. Rulourile obținute se scufundă în sosul de roșii și se mai fierb împreună 8-10 minute, nu mai mult, pentru a nu se topi brânzeturile. Spre final de fierbere a minunatelor rulouri de dovlecei cu brânză în sos de roșii, se mai adaugă în sos un cățel de usturoi răzuit.

După stingerea focului, sau în timpul servirii se mai decorează preparatul cu frunze proaspete de busuioc.

Spor și poftă bună!