Gătește Bruschette cu friptură în sos de bere
Timp de preparare
60 min
Nivel
mediu
Porții
12
Ingrediente
- 500 gr pulpă de porc
- sare și piper
- 2 linguri de ulei
- 1 bucată mică de țelină
- 1 ceapă
- 2-3 căței de usturoi
- 250 ml bere blondă
- 2-3 linguri cu pastă de roșii
- 1-2 linguri de muștar
- 1 ceapă roșie
- 1-2 ardei iuți
- puțină verdeață
- 1 pâine integrală
Mod de preparare
Începem cu pregătirea legumelor pe care le curățăm și le tăiem în franjuri, sau bucăți mai mici. Carnea de porc o porționăm în bucăți mai mici. Punem ulei într-o crăticioară, adăugăm legumele și carnea, apoi presărăm sare și piper. Turnăm berea și punem crăticioara la cuptor pentru aproximativ o oră și 30 de minute, la 175 de grade Celsius.
După acest interval de timp, transferăm friptura pe un tocător și o desfacem în franjuri.
În sosul rămas în cratiță adăugăm pasta de roșii și îl mai fierbem pe foc pentru 10 minute. Apoi îl amestecăm cu franjurile de carne.
Legumele bine scurse de sos le pasăm și le trecem prin sită, apoi le amestecăm cu muștar.
Feliem pâinea subțire și rumenim feliile de pâine într-o tigaie antiaderentă, pe flacăra aragazului.
Apoi, tartinăm feliile de pâine cu sosul de legume și așezăm deasupra franjurile de carne. Peste acestea așezăm rondele de ceapă roșie și de ardei iuți și presărăm verdeață.
Sunt foarte gustoase atât calde cât și reci, mai ales servite cu un pahar de bere.
COMENTARII