Gătește Paste fusilli cu ton și măsline
Timp de preparare
15 min
Porții
6
Ingrediente
- 200 gr paste fusilli
- 2 litri de apă și 1 linguriță de sare
- 450 gr file de ton în ulei de măsline
- 150 gr măsline verzi, fără sâmburi
- 200 gr roșii cherry
- frunze de pătrunjel verde
- Pentru dressing:
- 1 lingură ulei din conserva de ton
- sucul de la o lămâie
- piper proaspăt măcinat
Mod de preparare
Punem o oală cu apa la fiert, iar când începe să clocotească adăugăm sarea. Amestecăm bine până când sarea este topită și adăugăm pastele fusilli. Le fierbem pentru 12 minute, apoi le scurgem și le trecem prin apă rece.
Punem fileul de ton într-o sită la scurs.
Scurgem și măslinele din saramură și le clătim cu apă rece, iar roșiile le spălăm și le tăiem în jumătăți.
Pentru prepararea dressingului, amestecăm uleiul de măsline cu sucul de lămâie și piper proaspăt măcinat. Dacă mai necesită, se mai poate adăuga și puțină sare.
Într-o salatieră amestecăm bine toate ingredientele. Adăugăm și câteva frunze de pătrunjel verde pentru un plus de prospețime și culoare.
Este o salată de paste fusilli cu ton și măsline potrivită pentru una dintre mesele principale ale zilei. Merge preparată și cu măsline negre și frunze de busuioc.
COMENTARII