Pește

Fusilli cu ton și ardei multicolori

Pentru una dintre mesele unei zile de post cu dezlegare la pește, sau pentru atunci când dorim o rețetă simplă și rapidă, este chiar perfectă rețeta de fusilli cu ton și ardei multicolori. Este o rețetă de salată cu ingrediente puține, dar gustoase și hrănitoare.

Pastele fusilli dau un aspect plăcut preparatelor, dar puteți folosi și penne, melcișori sau alte tipuri de paste scurte. Dacă găsiți paste multicolore, cu atât mai bine.

Atunci când ne gândim la o gustare rapidă cu pește, prima opțiune este fileul de ton din conservă. Este gustos și foarte accesibil, iar dacă este conservat în ulei de măsline, cu atât mai bine.

Găsiți pe blog mai multe rețete simple și rapide cu ton, printre care:

Rețeta de salată de avocado cu ton

Rețeta de salată de fasole păstăi cu ton

Sunt rețete ușoare cu 3-4 ingrediente, dar foarte hrănitoare.

Iar pentru platoul cu aperitive festive vă recomandăm și rețeta de ouă umplute cu ton. Le puteți intercala cu ouăle umplute cu pate, sau cu cremă de brânză.

Ce conține rețeta de fusilli cu ton și ardei multicolori

Pe lângă pastele fusilli și fileul de ton din conservă, rețeta de față mai conține ardei roșii și ardei galbeni, pentru un plus de gust, culoare și prospețime.  Dressingul este simplu, dintr-un amestec de ulei de la fileul de ton cu suc de lămâie și piper. Sare nu mai necesită pentru că este uleiul sărat.

Dacă vă plac rețetele cu paste și sunteți în căutare de varietate, găsiți pe blog o colecție interesantă de rețete.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pepagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

Ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de fusilli cu ton și ardei multicolori.

Fusilli cu ton și ardei multicolori în bol rustic

Gătește Fusilli cu ton și ardei multicolori

Timp de preparare

20 min

Fusilli cu ton și ardei multicolori, în bol de servire

Ingrediente

  • 250 gr paste fusilli
  • apă și sare
  • 350 gr file de ton în ulei de măsline
  • 1 ardei roșu
  • 1 ardei galben
  • frunze de busuioc
  • Pentru dressing:
  • 1 lingură ulei din conserva de ton
  • sucul de la o lămâie
  • piper proaspăt măcinat

Mod de preparare

În primul rând se pun pastele la fiert în apă clocotită cu sare. Se fierb conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi se scurg și se trec prin apă rece.

Fileul de ton se scurge bine de ulei și se desface în bucăți mai mici.

Ardeii se spală, se curăță și se toacă în cuburi.

Pentru dressing, se amestecă uleiul de măsline cu sucul de lămâie și piper proaspăt măcinat. Dacă mai necesită, se mai adaugă și puțină sare.

Când avem toate aceste ingrediente pregătite, le amestecăm bine într-o salatieră. Adăugăm și câteva frunze de busuioc pentru un plus de aromă și culoare.

O rețetă pe cât de simplă, pe atât de gustoasă.