Gătește Chifle din aluat cu cartofi
Timp de preparare
120
Nivel
mediu
Porții
12
Ingrediente
- 350 gr cartofi
- apă cât să fie acoperiți
- 1 kg făină tip 650
- 450 ml apă
- 100 ml ulei
- 20 gr sare
- 25 gr zahăr
- 7 gr drojdie uscată
Mod de preparare
Mai întâi ne ocupăm de cartofi.
Spălăm bine cartofii și îi punem la fiert în apă cât să fie bine acoperiți. Adăugăm și o linguriță de sare.
Lăsăm cartofii să fiarbă până când se pătrund la testul cu furculița. Apoi scurgem apa, îi trecem prin jet de apă rece și îi curățăm. Îi pasăm cu dispozitivul special, adăugăm uleiul și omogenizăm compoziția.
Creăm o adâncitură la jumătatea compoziției și punem acolo drojdia cu zahărul.
Turnăm puțină apă călduță și amestecăm până se lichefiază drojdia și zahărul.
Acoperim vasul și așteptăm câteva minute să se activeze drojdia. Apoi începem să adăugăm restul de făină și restul de apă caldă și amestecăm până când obținem un aluat compact și nelipicios.
Acoperim aluatul și îl lăsăm la dospit 60 de minute.
Apoi formăm chiflele cam de 150-160 grame. Le așezăm distanțate în tava tapetată cu hârtie de copt. Le mai lăsăm 45-50 de minute, acoperite cu un ștergar, pentru a se mai dezvolta aluatul, timp în care încălzim cuptorul la 175 de grade.
Coacem chiflele pentru 35 de minute la 175 de grade, apoi le ungem cu ulei și continuăm coacerea pentru alte 15 minute.
Sunt pufoase la interior, iar coaja este ușor moale.
Spor și poftă bună!
COMENTARII