Gătește Pate de somon afumat cu pastă de hrean
Timp de preparare
15 min
Porții
16
Ingrediente
- 300 gr file de somon în ulei de măsline
- 200 gr file de somon afumat
- 1 linguriță de pastă de hrean
- sare și piper, după gust
- suc de lămâie, după gust
- 1-2 linguri de smântână vegetală
- mărar verde, pentru decor
Mod de preparare
Se începe cu desfacerea conservelor de somon. Se pune conținutul acestora într-o sită, la scurs.
După scurgere, punem fileul de somon conservat într-un bol și adăugăm peste acesta fileul de somon afumat. Oprim puțin file pentru decor și îl tocăm în bucăți mici.
Adăugăm peste ingredientele din bol pasta de hrean și puțin suc de lămâie. Pornim blenderul și transformăm totul într-o pastă. Îi potrivim textura cu puțină smântână vegetală( de soia, de caju, etc.) Putem prepara o astfel de smântână vegetală în casă – vedeți aici o rețetă!
Potrivim gustul pateului de somon afumat cu sare, piper și suc de lămâie.
Îl servim pe felii de baghete, pe felii de pâine prăjită, sau în diferite coșulețe din aluat.
Foarte interesante pe platoul cu aperitive festive vor fi și ouăle umplute cu pate de somon afumat.
Decorăm pateul cu mărar verde și bucăți de somon afumat, pentru un aspect minunat.
Este o rețetă simplă și rapid de preparat, perfectă pentru gustări delicioase și aperitive aspectuoase.
COMENTARII