Gătește Lapte de soia preparat în casă
Timp de preparare
10
Porții
4
Ingrediente
- 250 gr boabe de soia
- 2 litri de apă
Mod de preparare
Mai întâi clătim boabele de soia în apă rece. Apoi le punem într-un vas și adăugăm 1 litru de apă rece peste ele. Acoperim vasul cu un tifon și îl punem în cămară. Lăsăm boabele de soia să se hidrateze cel puțin 12 ore.
După acest interval de timp, introducem mâinile în boabele de soia și le frecăm pentru a se îndepărta cojițele de pe ele. Îndepărtăm cojile cu o spumieră, scurgem boabele de soia și le mai clătim cu apă rece.
Apoi le punem în recipientul unui blender electric și adăugăm 1 litru de apă rece peste ele. Pornim blenderul și transformăm boabele de soia într-o pastă.
Punem un tifon curat deasupra unui vas și turnăm compoziția obținută în el. Apoi, stoarcem bine rămășițele de soia din tifon, pentru că acolo este grosul laptelui de soia.
Punem laptele de soia preparat în casă în sticle și îl dăm la rece până în momentul folosirii.
Dacă se dorește un lapte mai consistent putem adăuga mai puțină apă peste boabele de soia hidratate. Putem pune chiar proporția 1:1.
Ce a rămas în tifon putem adăuga în diferite aluaturi de biscuiți sărați.
COMENTARII