Gătește Borș de miel. Rețeta bunicii
Timp de preparare
45 min
Nivel
mediu
Porții
8
Ingrediente
- 3 litri de apă
- 1 litru de borş
- 1 kg carne miel cu oase( gât, cap, pulpe inferioare, spată)
- 1 ceapă
- 1 morcov mare
- 750 gr zarzavat pentru ciorbe, de la borcan
- 1 legătură leuștean
- 1/2 legătură de pătrunjel
- 2-3 fire de mărar verde
- 2 fire de ceapă verde
- 1 linguriță de sare
Mod de preparare
Porționăm oasele cu carne de miel și le punem la fiert în 3 litri de apă. La început lăsăm focul tare până când se formează spuma pe care o înlăturăm cu o sită deasă.
După ce spuma este înlăturată și apa limpede, adăugăm sarea, ceapa tocată mărunt și morcovul rondele. Carnea de miel fierbe foarte repede, în aproximativ 30-40 de minute. Când este aproape fiartă, adăugăm zarzavatul pentru ciorbe. Iar după 5-6 minute, adăugăm cartofii curățați și tăiați în bucăți mari. Fierbem borșul separat pentru 15 minute. Îl adăugăm în ciorba de miel când cartofii sunt ușor pătrunși. Adăugăm și un ardei roșu tăiat în fâșii, apoi leușteanul și mărarul tocate mărunt. Mai lăsăm deliciosul borș de miel să fiarbă 5-6 minute.
După stingerea focului, lăsăm borșul de miel să se odihnească 10 minute și adăugăm pătrunjelul verde, tocat mărunt, precum și cozile de la ceapa verde, tocate rondele.
Punem un capac peste oala cu borș de miel să pătrundă aromele verdețurilor în interior și să nu se evapore.
În timpul servirii, pentru un plus de prospețime, mai putem adăuga pătrunjel verde și cozi de ceapă verde.
Este delicios borșul de miel chiar și fără smântână, sau ouă adăugate!
COMENTARII