Gătește Tartă cu prune și crumble
Timp de preparare
25
Nivel
mediu
Porții
20
Ingrediente
- Pentru aluat în tavă de 23/38 cm:
- 2 ouă de mărime medie
- 200 gr unt cu 82% grăsime
- 100 gr zahăr tos
- 7 gr praf de copt
- 1/2 linguriță cu bicarbonat de sodiu
- un praf sare
- 400-450 gr făină
- 1 kg prune
- Pentru crumble:
- 100 gr unt rece
- 100 gr făină
- 50 gr făină de migdale
- 50 gr zahăr
- 1 praf de sare
Mod de preparare
Pregătim aluatul de tartă care va sta la rece 15 minute.
Amestecăm într-un bol făina cu zahărul, sarea, praful de copt și bicarbonatul de sodiu. Adăugăm untul tăiat în cuburi și cele două ouă. Amestecăm rapid ingredientele până când obținem un aluat nisipos. Adăugăm și 2 linguri de lapte pentru a potrivi textura aluatului.
Întindem aluatul în tava unsă cu puțin unt și punem tava la rece, acoperită cu folie, pentru 15 minute.
Între timp pregătim prunele și aluatul pentru crumble și pornim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Spălăm prunele, le spargem în jumătăți și le îndepărtăm sâmburii. Apoi tăiem jumătățile de prune încă odată.
Pentru crumble, amestecăm, rapid, făina de grâu cu cea de migdale, sarea, zahărul și untul rece tăiat în cuburi. Le amestecăm cu vârfurile degetelor până când obținem niște firimituri.
Scoatem tava cu aluatul de la rece și așezăm prunele peste aluat, cu decupajul în sus.
Presărăm firimiturile de crumble peste prunele din tavă și dăm tava la cuptor la 180 de grade, pentru 25-30 de minute.
Lăsăm delicioasa tartă cu prune și crumble să se tempereze, apoi o putem porționa și servi cu poftă, alături de cei dragi.
Și dacă doriți un desert cu prune mai spectaculos, vă recomandăm să încercați rețeta de tartă cu prune și bezea.
COMENTARII