Gătește Musaca de vinete cu carne de pui
Timp de preparare
40 min
Nivel
mediu
Ingrediente
- 2 vinete potrivit de mari
- sare pentru deshidratat
- 350 gr carne de pui, tocată
- 1 ceapă
- 2 căței de usturoi
- 2-3 linguri de ulei
- 150 ml vin alb
- sare și piper
- cimbru și frunze de busuioc
- 100 gr mozzarella răzuită
- 250 gr roșii cherry
Mod de preparare
Primul pas in prepararea rețetei de musaca de vinete cu carne de pui constă în pregătirea vinetelor.
Iar in intervalul de timp în care vinetele stau la deshidratat ne ocupăm de ingredientele pentru umplutură.
Cum pregătim vinetele
Spălăm bine vinetele și le ștergem cu prosoape de hârtie. Apoi le tăiem longitudinal în felii de 3-4 mm grosime. Așezăm feliile de vinete pe un blat de lucru și presărăm peste ele sare fină. Le lăsăm la odihnit 10-15 minute, apoi le tamponăm cu prosoape de hârtie pentru a îndepărta sucul amărui.
Ungem o tigaie cu puțin ulei și o punem la încins pe flacăra aragazului. Rumenim ușor feliile de vinete în ea, întorcându-le de pe o parte pe cealaltă. Le lăsăm deoparte până când vom monta musacaua pentru cuptor.
Cum preparăm umplutura din carne de pui
Curățăm ceapa și usturoiul și le tocăm mărunt, apoi le călim ușor în puțin ulei încins. Adăugăm carnea de pui tocată și amestecăm intens pentru a se desface bine și a se rumeni uniform. Presărăm câte puțină sare și piper, iar când carnea se deschide bine la culoare, adăugăm vinul. Fierbem carnea până când se evaporă alcoolul. Apoi adăugăm și câteva roșii tocate mărunt și o crenguță de cimbru. Mai potrivim gustul cu sare și piper și mai fierbem puțin ingredientele pentru a pătrunde și gustul roșiilor în acestea.
Lăsăm compoziția pentru umplutură să se tempereze 10 minute și pregătim o formă de copt termorezistentă, sau o tavă.
Cum montăm delicioasa musaca de vinete cu carne de pui
Ungem forma de copt cu foarte puțin ulei și așezăm la baza ei un strat de vinete. Peste acestea așezăm un strat de umplutură. Presărăm câteva frunze de busuioc rupte mărunt și puțină mozzarella răzuită.
Adăugăm un alt strat de vinete și continuăm cu umplutura în același mod. Repetăm pașii până când terminăm ingredientele. Stratul de deasupra va fi din felii de vinete peste care presărăm mozzarella.
Adăugăm și câteva roșii cherry și punem forma de copt cu musacaua la cuptor pentru 15 minute, la 180 de grade Celsius. Lăsăm musacaua să se tempereze 10-15 minute, înainte de a o porționa și savura cu poftă.
Spor la preparat musaca de vinete cu carne de pui și poftă bună la savurat!
COMENTARII