Gătește Supă cremă de dovleac copt, cu legume coapte
Timp de preparare
45 min
Nivel
mediu
Porții
6
Ingrediente
- 1 dovleac plăcintar de mărime medie
- 2 cepe
- 1 rădăcină medie de țelină
- 2 morcovi
- 2 linguri cu ulei de măsline
- 2-3 crenguțe de cimbru
- 450 ml apă
- 1 lingură cu vegeta de casă
- 200 ml smântână de gătit
- sare și piper, după gust
- 1/2 linguriță de nucșoară măcinată
- semințe de dovleac coapte și smântână pentru servit
Mod de preparare
Mai întâi curățăm toate legumele și le tăiem în bucăți mai mari. Tăiem și dovleacul în felii și îndepărtăm semințele.
Punem legumele și feliile de dovleac într-o tavă, pe hârtie de copt. Presărăm sare și piper peste acestea. Adăugăm și crenguțele de cimbru și stropim totul cu ulei de măsline.
Punem tava la cuptor la 220 de grade pentru 30 de minute, sau până când dovleacul este bine pătruns.
Într-o cratiță pe aragaz, fierbem 450 ml de apă cu o lingură de vegeta de casă. Dacă nu avem vegeta, putem prepara o supă din câteva legume pentru a-i da gust.
Când dovleacul și legumele sunt coapte, le transferăm într-o cratiță și le pasăm cu blenderul. Turnăm treptat și supa fierbinte.
Adăugăm și smântâna lichidă și mai fierbem delicioasa supă cremă de dovleac copt cu legume coapte pentru 10-12 minute. Îi potrivim gustul cu sare, piper și nucșoară.
Coacem și semințele de dovleac și garnisim supa cu ele.
Este delicioasă, consistentă și foarte sănătoasă.
COMENTARII