Gătește Negresă marmorată cu dovleac copt
Timp de preparare
40 min
Nivel
mediu
Porții
24
Ingrediente
- Pentru blatul de negresă:
- 6 ouă de mărime medie
- 250 gr de unt gras
- 200 gr de zahăr
- 25 gr de pudră de cacao
- 120 ml de lapte
- 400 gr de făină
- 2 lingurițe cu esență de rom
- 7 gr de praf de copt
- 1 vârf de cuțit cu sare
- Pentru marmorat:
- 250 gr miez de dovleac copt
- 50 gr de zahăr pudră
- 100 gr de ciocolată amăruie
- 30 ml de lapte
- 15-20 gr de unt
- 1/2 linguriță cu pudră de scorțișoară
Mod de preparare
Mai întâi coacem dovleacul și îl lăsăm să se tempereze pentru a-l putea folosi la prăjitură. Apoi preparăm blatul prăjiturii.
Cum preparăm compoziția pentru blat de negresă
Punem într-o crăticioară, pe foc, zahărul cu untul, pudra de cacao și laptele. Le amestecăm bine pentru omogenizare.
Când obținem o compoziție cremoasă și toate ingredientele sunt topite, dăm crăticioara deoparte de pe foc.
Separăm albușurile de gălbenușuri și presăram peste albușuri puțină sare. Amestecăm gălbenușurile cu compoziția de cacao răcită și omogenizam.
Mixăm albușurile spumă cu ajutorul mixerului. Apoi le incorporăm încet și treptat în compoziția de mai sus, folosind o spatulă. Cernem făina împreună cu praful de copt și adăugăm treptat acest amestec în compoziția pentru negresă marmorată cu dovleac copt.
La final adăugăm și esență și omogenizam bine compoziția.
Cum montăm și coacem delicioasa negresă marmorată cu dovleac copt
Pornim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Punem ciocolata cu untul și laptele într-o crăticioară și le amestecăm până când obținem o compoziție omogenă și ușor cursivă. Lăsăm compoziția să se tempereze și ne ocupăm de dovleacul copt.
Tapetam o tavă de 23/36 cm cu hârtie de copt și întindem compoziția de negresă în ea.
Mixăm miezul dovleacului copt cu zahărul pudră, pentru a-l transforma într-un piure fin. Îl întindem deasupra compoziției de negresă.
Apoi, întindem peste acesta compoziția de ciocolată și cu o scobitoare trecem prin cele două ingrediente pentru a le marmora.
Dăm tava la cuptor și coacem negresa marmorată cu dovleac copt pentru 35-40 de minute, la 180 de grade Celsius.
O lăsăm să se răcească înainte de a o porționa.
Este foarte gustoasă combinația, dacă nu ați încercat-o acum este timpul să o faceți, că deja piețele abundă de dovleci plăcintari.
Spor și poftă bună!
COMENTARII