Gătește Frittata cu spaghete și bacon
Timp de preparare
20 min
Nivel
ușor
Porții
4
Ingrediente
- 200 gr spaghete
- 4 ouă
- 200 gr bacon afumat
- 100 gr mozzarella răzuită
- sare și piper
- 1 cub de unt
- 1 lingură cu ulei de măsline
Mod de preparare
Începem cu fierberea pastelor. Punem 2 litri de apă într-o oală cu pereții înalți și o fierbem până la primele clocote. Adăugăm o linguriță de sare și amestecăm până când sarea se topește. Apoi, lăsăm apa să atingă iar punctul de fierbere și punem spaghetele. Fierbem spaghetele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
După fierbere, scurgem spaghetele într-o sită și le trecem prin jet de apă rece.
Luăm o tigaie mai mare în care punem uleiul de măsline și bucățile de bacon. Amestecăm într-un bol ouăle cu un praf de sare și unul de piper, apoi adăugăm mozzarella răzuită. Peste bucățile de bacon rumenite în tigaie punem pastele scurse și le amestecăm bine cu acestea. Apoi turnăm peste ele ouăle amestecate cu mozzarella. Cu o spatulă ridicăm ușor pastele din tigaie pentru a pătrunde ouăle și mozzarella printre ele.
Rumenim bine omleta pe prima parte, apoi o lăsăm să alunece pe o farfurie cu diametrul mai mare decât al tigăii. Noi am folosit o tigaie cu diametrul de 26 cm și o farfurie cu diametrul de 32 cm. După ce omleta a alunecat în farfurie și am așezat-o bine, punem un cub mic de unt deasupra ei. Așezăm tigaia peste omletă, cu deschizătura în jos. Punem o mână peste tigaie și cealaltă mână sub farfuria cu omletă și răsucim rapid mâinile astfel încât omleta să vină cu partea nerumenită în tigaie. Nu uităm să folosim mănuși de bucătărie pentru a evita accidentele.
Rumenim omleta și pe a doua parte pentru 2-3 minute, apoi o putem răsturna pe un platou.
Servim delicioasa frittata cu spaghete și bacon alături de o salată proaspătă, sau un pahar cu iaurt.
Spor și poftă bună!
COMENTARII