Aperitive

Frittata cu spaghete și bacon

Pentru că deseori ne întrebăm ce să mai preparăm pentru un mic dejun întârziat de weekend, apelăm la rețetele cu paste. De data aceasta ne-am oprit la o rețetă de frittata cu spaghete și bacon. Este gustoasă și sățioasă și este altceva decât o omletă clasică.

Frittata este denumirea unui preparat din bucătăria italiană pe bază de ouă.  Preparatul este asemănător unei omlete, îmbogățită cu carne, brânzeturi, legume, sau paste. Poate fi preparată atât la tigaie, cât și la cuptor.

Găsiți pe blog, în acest sens și o rețetă de omletă cu dovlecei la cuptor. Bineînțeles că dovleceii pot fi înlocuiți și cu alte legume, după propriul gust.

Cel mai des, rețeta de frittata se prepară cu cartofi – vedeți aici rețeta!

Iar una dintre rețetele cu paste de pe blog, perfectă pentru mic dejun sau gustările de la serviciu, este rețeta de cupcakes cu tagliatelle și dovlecei . Este și gustoasă și aspectuoasă și merită preparată chiar și pentru un platou cu aperitive festive.

Cum se prepară rețeta de frittata cu spaghete și bacon

 

Pentru rețeta de față mai întâi fierbem pastele în apă cu sare. Apoi le scurgem și le amestecăm în tigaie cu ingredientele pentru omletă. Este foarte simplu de preparat rețeta, iar gustul este deosebit.

Puteți înlocui spaghetele cu alte tipuri de paste, chiar și din cele scurte.

Iar dacă vă plac rețetele cu paste, găsiți pe blog o colecție interesantă de rețete de unde vă puteți inspira. Le descoperiți în secțiunea ”Paste / Orez”.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de frittata cu spaghete și bacon.

Frittata cu spaghete și bacon porționată pe un tocător de lemn, rotund

Gătește Frittata cu spaghete și bacon

Timp de preparare

20 min

Nivel

ușor

Porții

4

Frittata cu spaghete și bacon porționată pe un tocător de lemn, rotund

Ingrediente

  • 200 gr spaghete
  • 4 ouă
  • 200 gr bacon afumat
  • 100 gr mozzarella răzuită
  • sare și piper
  • 1 cub de unt
  • 1 lingură cu ulei de măsline

Mod de preparare

Începem cu fierberea pastelor. Punem 2 litri de apă într-o oală cu pereții înalți și o fierbem până la primele clocote. Adăugăm o linguriță de sare și amestecăm până când sarea se topește. Apoi, lăsăm apa să atingă iar punctul de fierbere și punem spaghetele. Fierbem spaghetele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

După fierbere, scurgem spaghetele într-o sită și le trecem prin jet de apă rece.

Luăm o tigaie mai mare în care punem uleiul de măsline și bucățile de bacon. Amestecăm într-un bol ouăle cu un praf de sare și unul de piper, apoi adăugăm mozzarella răzuită. Peste bucățile de bacon rumenite în tigaie punem pastele scurse și le amestecăm bine cu acestea. Apoi turnăm peste ele ouăle amestecate cu mozzarella. Cu o spatulă ridicăm ușor pastele din tigaie pentru a pătrunde ouăle și mozzarella printre ele.

Rumenim bine omleta pe prima parte, apoi o lăsăm să alunece pe o farfurie cu diametrul mai mare decât al tigăii. Noi am folosit o tigaie cu diametrul de 26 cm și o farfurie cu diametrul de 32 cm. După ce omleta a alunecat în farfurie și am așezat-o bine, punem un cub mic de unt deasupra ei. Așezăm tigaia peste omletă, cu deschizătura în jos. Punem o mână peste tigaie și cealaltă mână sub farfuria cu omletă și răsucim rapid mâinile astfel încât omleta să vină cu partea nerumenită în tigaie. Nu uităm să folosim mănuși de bucătărie pentru a evita accidentele.

Rumenim omleta și pe a doua parte pentru 2-3 minute, apoi o putem răsturna pe un platou.

Servim delicioasa frittata cu spaghete și bacon alături de o salată proaspătă, sau un pahar cu iaurt.

Spor și poftă bună!