Dulciuri

Pandișpan cu kiwi și gem de zmeură

Pandișpanul este unul dintre deserturile preferate, pe care îl preparăm adesea fie simplu, fie combinat cu fructe, creme sau glazuri. De data aceasta avem o minunată rețetă de pandișpan cu kiwi și gem de zmeură.

Este o rețetă simplă de prăjitură ce poate fi preparată pentru un weekend în familie, sau chiar pentru deliciul dulce de zi cu zi.

Pentru reușita umplerii pandișpanului cu gem și felii de kiwi, avem nevoie de o formă de copt rotundă cu o ușoară boltă la bază. Este o formă de tartă cu margini ondulate. După coacerea pandișpanului, acesta se răstoarnă invers pe platou. În adâncitura de deasupra se pot adăuga diferite creme, jeleuri, fructe, etc.

Rețeta pentru blatul de pandișpan este una clasică, cea pe care o preparăm și la blaturile de tort.

Vedeți aici o rețetă de pandișpan cu aromă de citrice și glazură de ciocolată.

Iar dacă vă plac fructele kiwi și doriți să le includeți în diferite rețete de prăjituri, poate încercați și rețeta de prăjitură fără coacere cu kiwi.

Cum se prepară rețeta de pandișpan cu kiwi și gem de zmeură

 

Despre blatul de pandișpan deja am spus că se prepară în cel mai clasic mod. După răcire, îl răsturnăm pe platou și îl ungem din belșug în adâncitura de la suprafață cu gem de zmeură.

Vedeți aici și rețeta pentru gem de zmeură fără semințe. O preparăm special pentru rețetele de prăjituri și torturi. Peste gem vom pune felii de kiwi și le acoperim cu un jeleu transparent.

Este o prăjitură delicioasă, dar și aspectuoasă, care va avea succes garantat.

Și dacă mai doriți astfel de rețete simple și delicioase, găsiți pe blog mai multe rețete de unde vă puteți inspira.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne mai puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de pandișpan cu kiwi și gem de zmeură.

Pandișpan cu kiwi și gem de zmeură porționat pe platou și pe farfurie, alături de o ceașcă cu ceai

Gătește Pandișpan cu kiwi și gem de zmeură

Timp de preparare

35 min

Nivel

ușor

Porții

12

Pandișpan cu kiwi și gem de zmeură porționat pe platou

Ingrediente

  • Pentru blatul de pandișpan:
  • 4 ouă de mărime medie
  • 150 gr de  zahăr
  • 150 gr de făină
  • 1 vârf de linguriță cu sare
  • 2 lingurițe cu esență de vanilie
  • puțin unt + făină, pentru forma de copt.
  • Pentru umplutură:
  • 200 gr de gem de zmeură fără semințe
  • 2 fructe kiwi
  • 50 gr de alune tocate
  • 1 plic de tort gelee transparent ( 8 gr)
  • 250 ml de apă
  • 30 gr de zahăr vanilinat

Mod de preparare

Începem cu prepararea blatului pentru pandișpan, dar înainte de a amesteca ingredientele, lăsăm ouăle la temperatura camerei cel puțin 15 minute, pentru a nu fi foarte reci. Albușurile se bat mult mai bine dacă sunt aduse la temperatura camerei.

Când începem amestecarea ingredientelor, pornim și cuptorul la 180 de grade Celsius. Pregătim și forma de copt, pe care o ungem la interior cu puțin unt și presărăm un strat subțire de făină.

Apoi, separăm albușurile de gălbenușuri. Presărăm sare peste albușuri și le amestecăm cu ajutorul mixerului până când devin cristaline. Adăugăm zahărul puțin câte puțin, în timp ce mixăm energic. Ne oprim din mixat când obținem o bezea foarte fermă, care va rămâne fixată pe pereții bolului.

Adăugăm gălbenușurile și esența peste bezeaua de albușuri. Omogenizăm bine compoziția și îndepărtăm mixerul.

Cu ajutorul unei spatule de silicon, încorporăm treptat făina trecută prin sită, amestecând încet, cu mișcări circulare de jos în sus.

Turnăm compoziția pentru pandișpan cu kiwi și gem în forma de copt și o nivelăm uniform la suprafață. Coacem pandișpanul pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius.

După coacere, îl lăsăm să se tempereze în forma de copt, apoi îl răsturnăm pe un platou rotund.

După răcirea completă, ungem suprafața pandișpanului cu gem de zmeură.

Așezăm felii de kiwi deasupra stratului de gem, apoi presărăm alune tocate mai mărunt.

Pregătim jeleul transparent conform instrucțiunilor de pe ambalaj și îl întindem uniform peste feliile de kiwi.

Punem deliciosul pandișpan cu kiwi și gem de zmeură la rece până când jeleul de deasupra este ferm și putem porționa frumos prăjitura.

Spor și poftă bună!